Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští radní jednali se zástupci CHKO a KRNAPu

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 02. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:7549|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V závěru minulého týdne se setkali představitelé Libereckého kraje – náměstek hejtmana Vít Příkaský a radní Zdeněk Bursa a Jaroslav Podzimek se zástupci Správ Chráněných krajinných oblastí  působících a Krkonošského národního parku, které působí na území kraje.

Jednání se zúčastnili vedoucí krajského střediska Liberec AOPK ČR Šárka Mazánková, ředitel Správy Krkonošského národního parku ( KRNAP) Jan Hřebačka,  vedoucí  Správy CHKO Jizerské hory  Jiří Hušek  a jeho zástupkyně Jana Mejzrova, vedoucí Správy CHKO Český ráj Jan Mocek,  vedoucí Správy CHKO Lužické hory: Tomáš Besta,  vedoucí Správy SCHKO Kokořínsko: Ladislav Pořízek, omluvila se pouze  vedoucí Správy CHKO České středohoří:. Markéta Peřinová. Jako host byl pozván také předseda Sdružení měst a obcí Krkonoše Michal Vávra.

Vedoucí jednotlivých správ představili radním svá území a seznámili je s nejdůležitějšími problémy, které CHKO na území kraje řeší. Byly to například: vedení VVN 110 kV v trase Nový Bor-Varnsdorf, lokality pro akumulaci povrchových vod, lanovky, vleky v horách, celoroční zprovoznění silnice kolem přehrady Souš v Jizerských horách a také komunikace R35  na trase Turnov – Jičín.

Ředitel KRNAPu upozornil na nutnost zajistit autobusový provoz Horní Mísečky – Zlatí návrší ekobusy, neboť se jedná o 1. zónu chráněné krajiny.

Šéf CHKO Jizerské hory Jiří Hušek prezentoval společný názor vedoucích Správ CHKO, aby kraj spolupracoval při projektech územního rozvoje z hlediska možností cestovního ruchu ve zvláště chráněných územích.

Náměstek hejtmana Vít Příkaský tuto iniciativu jménem přítomných radních podpořil a zdůraznil, že se resort cestovního ruchu do rozvoje jistě připojí.

Jednání se uskutečnilo v přátelském duchu, vedoucí správ konstatovali, že spolupráce s příslušnými odbory KÚLK (zemědělství a životního prostředí a územního plánování a stavebního řádu, jsou na nadstandardní  úrovni.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky