Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé. Výtvarná soutěž propojí Euroregion Nisa

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 25. 03. 2024 15:00
  • Školství

Sdílet článek

Další ročník výtvarné soutěže pro děti a mládež Euroregionu Nisa na téma Krakonoš a jeho pohádkoví přátelé ze tří zemí vyhlásilo Centrum informací a regionálního vzdělávání v Jelení Hoře Krkonošská knihovna”ve spolupráci s dalšími knihovnami Euroregionu Nisa.

Soutěž je určena dětem a mládeži, jednotlivcům i kolektivům od 7 do 19 let z příhraničních oblastí Polska, Německa a České republiky. Cílem je popularizace legendární postavy vládce Krkonoš – Krakonoše (Rübezahla) ale i dalších postav – lužického čaroděje Pumpota, Krabata, vodníků, čarodějnic a cechu krkonošských laborantů (bylinkářů), a to pro rozvíjení a zachování znalosti místních pověstí a pohádkových postav uměleckou formou, pro umělecké vzdělávání a prezentaci tvorby dětí a mládeže v společném prostoru Euroregionu Nisa.

Účastníci nechť připraví jednu soutěžní práci libovolnou výtvarnou technikou: kresba, malba, koláž, grafika, fotografie, nalepovaný obrázek a podobně. Velikost prací je libovolná, maximální rozměr malovaných obrazů však je 70 x 100 centimetrů. Soutěžní práce se nevracejí. Díla je třeba dodat do 10. května do Krajské vědecké knihovny v Liberci, která sídlí na adrese Rumjancevova 1362/1, 460 01 Liberec 1, a to k rukám Kateřiny Šidlofové.

TZ: Krajská vědecká knihovna

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky