Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kreativní vouchery pomohou podnikům zvýšit konkurenceschopnost

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 01. 2024 11:29
  • Kultura

Sdílet článek

Již druhou výzvu nazvanou Kreativní vouchery vyhlásilo v rámci Národního plánu obnovy ministerstvo kultury. Malým a středním podnikům umožňuje propojení s kreativním sektorem, díky němuž budou moci inovovat vlastní služby a produkty a tím zvýšit svou konkurenceschopnost. 

„Kreativní vouchery vnímám jako jeden z nástrojů, kterými chce stát podpořit spolupráci firem s těmi, kteří jim mohou pomoci se posunout“, říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Cílovými skupinami jsou malé a střední podniky a kreativní profesionálové, přičemž dotyčný podnik bude moci podat žádost o voucher na služby kreativců na měkké inovace neboli kreativní řešení jejich produktu nebo služby. Tvůrci, se kterými bude možné navázat spolupráci v rámci čerpání voucheru, budou muset být v době podání žádosti registrovaní v Celostátní galerii kreativců; důležitým znakem spolupráce je interaktivita.

Kreativní vouchery podpoří práci v oblastech architektury, interiérového designu a designu nábytku, průmyslového a produktového designu, módního, grafického, webového a světelného designu i designu služeb. Dalšími oblastmi jsou film, video, hudba, zvuk, fotografie, herní průmysl, informační a komunikační technologie, kulturní dědictví, marketingové strategie, on-line marketing, práce s texty a řemesla.

Žádosti bude možné podávat prostřednictvím dotačního portálu ministerstva kultury od 1. února, více informací se nalézá na odkazu Kreativní vouchery | mkcr.cz (gov.cz).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky