Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Křehká krása zve do Křišťálového údolí

04. 08. 2020

Koronavirus krásu nezahubí. Devátý ročník výstavy Křehká krása se uskuteční od 6. do 9. srpna ve spolupráci s Muzeem skla a bižuterie v jabloneckém Eurocentru. Návštěvníkům se představí turistická značka Libereckého kraje Křišťálové údolí. Jedním z lákadel je mimo jiné také prezentace finalistek soutěže Miss České republiky 2020, které představí místní bižuterii.

„Křehká krása je jednou z klíčových akcí Křišťálového údolí. Na jednom místě mohou návštěvníci vidět a nakoupit bižuterii, sklářské výrobky a vánoční ozdoby přímo z rukou výrobců. Věřím, že takové možnosti lidé využijí a zahrnou návštěvu výstavy do svých prázdninových programů,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Po čtyři dny bude možné v Jablonci nad Nisou obdivovat výsledky práce více než stovky českých výrobců, kteří se prezentují na Křehké kráse a v Muzeu skla a bižuterie zhlédnout výstavu nazvanou Trendy. Design. Produkce.

Křehká krása již tradičně nabízí také rozsáhlý program předvádění vybraných technik zpracování skla a bižuterie, jemuž dominují mobilní sklářská huť a tvůrčí dílny určené zejména dětem. Z bohaté nabídky doprovodného programu se největší oblibě každoročně těší módní přehlídka Made in Jablonec 2020, jež letos nese podtitul Double Fantasy.

Pořadatelé se rozhodli výstavu uspořádat i ve složitějších podmínkách a plně respektují opatření vlády ČR z konce července. Výstaviště je nově rozděleno do tří sektorů, všechny stánky a společné prostory budou vybaveny dezinfekčními prostředky. Omezení pro návštěvníky je minimální, ve vnitřních prostorách jen musí mít roušky a dodržovat potřebné odstupy.

„Příprava výstavy byla letos velmi náročná a skláním poklonu celému řídícímu týmu, který to zvládl za necelé dva měsíce. Nabídka a program návštěvníky určitě nezklamou,“ řekl předseda představenstva Svazu výrobců skla a bižuterie Pavel Kopáček.

Dospělí zaplatí za vstup na výstavu 80 korun, děti od 6 do 15 let 20 korun.  Rodinné vstupné činí 180 korun; vstupenky platí po celou dobu konání výstavy. Podrobnosti najdou zájemci na http://www.krehkakrasa.cz/. Současně budou mít návštěvníci příležitost navštívit za zvýhodněné vstupné i expozici Má vlast — Česká krajinomalba ze sbírky Kooperativy, která se koná v jabloneckém kostele sv. Anny a Domě národopisců Scheybalových.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324