Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Křest knihy „50 let zemědělství v Libereckém kraji“

Šírová Květa

  • 26. 01. 2012 13:33

Sdílet článek

Krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) včera společně s náměstkyní hejtmana Lidií Vajnerovou (SOS) a náměstkem hejtmana Vítem Příkaským (ČSSD) pokřtil novou publikaci o zemědělství „50. let zemědělství na Liberecku“. Křtu byl přítomen také autor publikace Jan Dvořák a další hosté, jako například europoslanec Robert Dušek nebo ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje René Havlík a další.

„Na vydání této publikace se podílel také Liberecký kraj, odbor životního prostředí a zemědělství. Kniha je, dá se říci, ojedinělou publikací v tomto oboru. Křtu se tedy kromě zástupců Libereckého kraje a autora účastnila také řada hostů z řad zemědělců,“ řekl radní Podzimek.

Publikace se zabývá především oblastí bývalého okresu Liberec, který vznikl v roce 1960 při územní reorganizaci, když zanikl Liberecký kraj.

„Práce lidí v zemědělství nikdy nebyla lehká. Vždy měla společnou starost o to, jak zasít i sklidit, prodat a hlavně uživit a dále rozvíjet své hospodářství. Vedle vzpomínání na mnohdy nelehké okamžiky zemědělců v minulosti se autoři věnují i současnosti a těm, kteří v nelehké době uměli a umí hospodařit. Zmiňují i další organizace, které zemědělcům sloužily, přestože již některé neexistují, nebo se změnila jejich forma uspořádání,“ dodal Podzimek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky