Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Křižanský Trpaslík otevírá naučnou stezku ke Krkavčím skalám a startuje Fichtlcup

12. 06. 2009
[id:8270|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Občanské sdružení Křižanský Trpaslík s další účastníci projektu v sobotu 13. 6. v 10.00 hod u Vajoletek (Krkavčí skály) v Křižanech slavnostně předají veřejnosti do užívání „Odpočinek u Vajoletek“, který je prvním vybudovaným objektem budoucí naučné stezky. Nová stezka povede z Kryštofova Údolí ke Krkavčím skalám (Vajoletkám) a návštěvníkům přinese mnohá ponaučení a zážitky.

Nový prostorný přístřešek proti nepřízni počasí pro návštěvníky společně vybudovali horolezecký oddíl TJ Sokol Hoření Paseky a občanské sdružení Křižanský Trpaslík za významné podpory Lesů ČR, s.p. Lesy ČR tak aktivně přistupují k plnění Programu 2000, kterým široké veřejnosti zprostředkují krásy lesů budováním naučných stezek a odpočinkových míst v lese. K projektu se připojily i dotčené obce Křižany a Kryštofovo Údolí, a tento „tým“ se dohodl, že každý do stezky vloží své zajímavosti. Nosným námětem stezky bude rozmanitost nerostného bohatství na trase, jež zde bylo v minulosti v mnoha lomech těženo. Koordinátorem celé akce je Křižanský Trpaslík, o.s.

Ve stejný den 13. 6. se v Křižanech koná „Fichtl cup“ - motokrosová „čtyřhodinovka“, vypsaná pro „fichtly“, tedy malé motocykly Jawa 50. Tato pohodová i úsměvná akce motoristických fandů-amatérů se koná v areálu bývalé cihelny v Křižanech. Start je ve 12.00 hodin.  Vstupné = dobrá nálada.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302