Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kvůli uzavírce silnice mezi Martinicemi a Roztoky je omezena autobusová doprava

13. 08. 2015

Z důvodu rekonstrukce musela být na čtvrtek a pátek 13. a 14. srpna 2015 uzavřena silnice III/2935 v úseku Martinice v Krkonoších – Roztoky u Jilemnice. Omezení se dotýká i autobusové dopravy, neboť je v tomto úseku znemožněn průjezd autobusu linky 968 Jilemnice – Roztoky u Jilemnice – Kruh – Svojek.

Z tohoto důvodu dochází k několika opatřením. Oba dva dny bude probíhat standardní provoz autobusové linky do 8:00 hodin, dle platného výlukového jízdního řádu (VJŘ z důvodu opravy mostu v Roztokách u Jilemnice), poté až do večera budou všechny spoje linky 968 odkloněny z Roztok u Jilemnice přímo do Jilemnice (silnice kolem Společenského domu Jilm).

Zastávky Martinice v Krkonoších- křižovatka, Jilemnice, Ateso; Jilemnice, prov. ČSAD a Jilemnice, pod žel. stanicí, nebudou po dobu uzavírky touto linkou obsluhovány. Náhradní spojení je zajištěno větším množství autobusových linek ve směru na Studenec a vlakovou dopravou.

Uzavírka je způsobena stavbou „Modernizace silnice Horka u Staré Paky – Dolní Branná“, kterou Vláda ČR svým usnesením z roku 2008 zařadila mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury a dále souhlasila s použitím prostředků státu na realizaci tohoto projektu, a to do výše 75% celkových investičních nákladů. Rozhodnutí nabylo účinnosti na základě oficiálního potvrzení představitelů společnosti ŠKODA AUTO a.s., o závazném rozhodnutí zmodernizovat a rozšířit závod ve Vrchlabí.

Liberecký kraj svým podílem, do výše 47 mil. Kč, spolufinancuje opravy silnic II/293 a II/295. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215