Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lékařská pohotovostní služba na Frýdlantsku definitivně zachráněna

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 06. 2018 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Po třech týdnech intenzivních a dramatických jednání ohledně zajištění lékařské pohotovostní služby (dále LPS) na Frýdlantsku došlo po včerejším jednání rady kraje k definitivnímu řešení dané situace. Od 1. července 2018 na základě nové smlouvy mezi Libereckým krajem a Krajskou nemocnicí Liberec, a. s. zajistí LPS její lékaři, s praktickými lékaři a specialisty z Frýdlantska.

Ředitel zdravotnické skupiny EUC, MUDr. Jiří Madar, podepsal dohodu o ukončení LPS v nemocnici Frýdlant, která byla uzavřena s Libereckým krajem. Podepsání nové smlouvy mezi Libereckým krajem a Krajskou nemocnicí Liberec odsouhlasila Rada Libereckého kraje na svém včerejším zasedání. Musí ji ještě potvrdit krajské zastupitelstvo. Stvrzení dohody znamená, že služba na Frýdlantsku bude zajištěna.

Pohotovost od 1. července 2018 na základě této smlouvy převezme Krajská nemocnice Liberec, a. s. Ta ji bude zajišťovat praktickými lékaři a specialisty z Frýdlantska a též vlastními lékaři, a to na nové adrese: Fügnerova 1124, 464 01 Frýdlant.

Ordinační hodiny:

po–čt: 18–21

pá: 17–21

so, ne, svátky: 9–18

„Jsem rád, že po počátečních emocích se mně i ostatním podařilo jednání vrátit do reality a výsledek může potěšit obyvatele Frýdlantska. LPS bude zajištěna, a tak mnohým odpadne cestování do Liberce. Je nutné poděkovat všem zúčastněným, tj. praktickým lékařům z Frýdlantska, Krajské nemocnici Liberec, vedení Města Frýdlant i mému týmu,“ dodal Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví.

Nemocnice Frýdlant obdržela na celý rok 2018 dotaci od Libereckého kraje na zajištění lékařské pohotovosti ve výši 1.088.350 korun. Z této částky vrátí 551.692 korun zpět Libereckému kraji a ten ji dále poskytne Krajské nemocnici Liberec.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky