Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Letní Krkonoše lákají na výlet k vodopádu, pivní stezku i jízdu na pneumatice

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 07. 2022 14:28
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Léto je v Krkonoších stejně neodolatelné jako zima. Příroda v horách vybízí k procházkám a túrám. Ale ani ti, kteří chodí neradi pěšky, nemusí zoufat – hory protkává množství cyklostezek. Okolí Krkonoš nabízí i vyžití jako je geocatching, in-linové stezky anebo už legendární Lufťákova stezka.

„V letních měsících míří do Krkonoš mnoho turistů. Určitě je dobré na výlet vyrazit časně ráno a užít si probouzející se horskou přírodu. Možností, kam vyrazit, je opravdu mnoho,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Západní brána Krakonošova panství nebo Perla Krkonoš – tak se říká městu Harrachov. V zimě jde o ráj lyžařů a v létě se pak Harrachov mění na ráj turistů. Nedaleko něj leží Mumlavský vodopád, jehož název dokonale vystihuje zvuk, který voda vydává. Nejmohutnější vodopád v Krkonoších se hlučně řítí do hloubky přibližně deset metrů. Po modré turistické trase k němu z centra Harrachova vede krátká trasa: měří jeden a půl kilometru.

Zajímavostí je rovněž přes dva kilometry dlouhá Lufťákova stezka, na které čekají zajímavé zastávky s hádankami. V hotelu TOP pak turisté obdrží certifikát a samolepku s takzvaným lufťákem.

Větším adrenalinovým nadšencům lze doporučit letní jízdu na pneumatikách alias summer tubing, třeba v Tubing Parku ve Špindlerově Mlýně. Oblíbená zimní atrakce už nekončí s posledním sněhem – na speciálních duších se lze svézt i v létě na  takřka dvousetmetrové trase s osmi zatáčkami. Jedná se o nejdelší summer tubing ve střední Evropě.

Na své si ale přijdou i milovníci cyklistiky. Krkonošské cyklobusy až do konce září pendlují mezi městy v podhůří a atraktivními místy Krkonoš. Většina krkonošských lanovek pak s koly a horskými koloběžkami v létě sveze zadarmo; výjimkou není ani lanovka Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou s výstupem u chaty Lovčenka. Komu nestačí obyčejná cyklostezka, může si sjet si rock-it-nický Bike park. Po pořádném sportovním výkonu posléze čeká Krkonošská pivní stezka.

Další tipy na výlety jsou k vidění na turistickém portále www.krkonose.eu nebo na sociálních sítích REGION LIBEREC či KRKONOŠE.EU.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky