Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberec bez bariér: Projekt, který otevírá dveře inkluzi

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 05. 2024 09:58
  • Sociální

Sdílet článek

Spolek DePejSek Liberec z.s. ve spojení s Bonne dei z.s. s hrdostí představuje projekt Liberec bez bariér. Jeho cílem je oslovit vedení měst, investory, architekty a zadavatele stavebních prací zodpovědné za rekonstrukce chodníků a komunikací, a zdůraznit jim nutnost zohlednit potřeby vozíčkářů a handicapovaných osob.

Pilotní projekt v Liberci:

Liberec se stane centrem unikátního pilotního projektu rozloženého do tří dnů:

•                Čtvrtek 23. května, 15:30: Dopravní hřiště ožije akcí Na vozíku bez obav, kterou pořádá BESIP. Vozíčkáři se zde dozví cenné rady a tipy pro bezpečný pohyb v silničním provozu.

•                Pátek 24. května, 13:00: Náměstí Dr. Beneše před radnicí se promění v prostor pro akci Objevte svět handicapovaných. Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost popovídat si s handicapovanými a na vlastní kůži zažít život na invalidním vozíku. Odpoledne pak vyvrcholí hudebním vystoupením bubeníků ARIES.

•                Sobota 25. května, 11:00: Hypermarket Globus se stane dějištěm akce Život na vozíku a sportovní klání s handicapovanými. Zdraví i handicapovaní si budou moci zasoutěžit v disciplínách na invalidním vozíku a na vlastní kůži okusit nelehký život s handicapem. Akce je určena pro všechny bez ohledu na věk.

Společně k inkluzivnímu Liberci:

Projekt Liberec bez bariér usiluje o rozproudění dialogu a podporu vzájemného pochopení mezi handicapovanými a zdravou populací. Věříme, že skrze edukaci a sdílené zážitky můžeme společně budovat inkluzivní Liberec, kde se budou cítit komfortně a bezpečně všichni.

Přijďte se zapojit a otevřete dveře inkluzi!

Kontakt pro média:

•                Spolek DePejSek Liberec z.s.: Jiří Honc, tel. +420721 903 378, jiri.honc@depejsek.cz

•                Spolek Bonne dei z.s.: Mgr. Pavla Řechtáčková, tel. +420 777 137 839, bonne-dei@seznam.cz

  • Prezentace 03 (.ppsx)
    3 MB
    14. 05. 2024 10:01
  • liberec bez barier-plakat A4 (.pdf)
    2 MB
    14. 05. 2024 10:01
  • KS Liberec program update 30.4. (.pdf)
    625 kB
    14. 05. 2024 10:01

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky