Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká karta OPUScard má široké využití

Ing. Moravcová Iveta

  • 15. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7880|autor:Ing. Moravcová Iveta|email:iveta.moravcova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 589|mobil:|aktualizace:]

Karta OPUScard je nová bezkontaktní čipová karta, která si klade za cíl sjednotit několik karetních systémů v kartu jedinou. Své využití má především ve veřejné dopravě, přístupových systémech, ale jako i elektronický identifikační doklad. Dopravní funkce karty OPUScard se skrývá pod názvem IDOL neboli Integrovaný dopravní systémem Libereckého kraje. V praxi to znamená, že cestující veřejnou dopravou si bude moci při svých cestách po Libereckém kraji zvolit jak dopravní prostředek, kterým se dostane do místa určení, tak i trasu. To vše na jednu elektronickou jízdenku, kterou si nahraje právě na OPUScard. Tarif IDOL si klade za cíl učinit veřejnou dopravu atraktivní a nabídnout ji jako lepší alternativu k individuální automobilové dopravě. Karta OPUScard je ale i multifunkční a je možno ji kromě dopravy využít například k nákupu vstupenek na kulturní akce, které se konají v Libereckém kraji.

 

Díky propojení se systémem BENEFIT Program má ale OPUScard i další využití v cestovním ruchu – lze s ní získat řadu zajímavých slev na různých místech po celém Libereckém kraji. Slevy se vztahují zejména k cestování a k aktivnímu trávení volného času. Platí na vybrané ubytování, vstupné do muzeí, hradů a zámků, i v některých sportovištích či v restauracích.

Mezi zajímavé slevy a benefity patří např. jízdy zdarma k zakoupeným jízdenkám na Bobovou dráhu Janov. Ukázka výroby skleněných perliček, či prohlídka kozí farmy a projížďka vyhlídkovým vláčkem čeká na návštěvníky ve výletním areále Pěnčín, kteří získají s kartou OPUScard slevu na vstupném. Pro vyznavače architektonického bohatství je v nabídce hrad a zámek Grabštejn, který slevu poskytuje na vybrané kulturní akce, či zříceniny hradů Sloup v Lužických horách nebo Vranov – Pantheon a zámku Humprecht v Českém ráji, kde lze získat slevu na vstupné. Hrad Valečov nabízí v ceně základního okruhu pro majitele slevové karty rozšířený okruh. Ojedinělý dárek si pro držitele karty OPUScard připravili na zřícenině hradu Rotštejn v Klokočských skalách – návštěvníci získají zdarma unikátní dřevěnou pohlednici hradu s podpisem autora.

S kartou OPUScard je možné si také zdarma prohlédnout budovu liberecké radnice s průvodcem v období 1.6. - 30.9. Další slevy ve výši až 50% nabízejí některá muzea a galerie v Libereckém kraji jako např. Sklářské muzeum v Novém Boru, Vísecká rychta v Kravařích, ve které mohou návštěvníci shlédnout expozici lidového bydlení, či Galerie XY v Semilech, která disponuje ukázkou regionálních produktů Český ráj.

 

Pozadu nezůstanou ani sportovně založení návštěvníci. S kartou OPUScard lze získat slevu v Aquaparku ve Špindlerově Mlýně, ve vybraných bowling-klubech, jízdárnách či půjčovnách kol. Na zájemce o adrenalinový zážitek čeká paintball nebo lanová centra.

 

Karta OPUScard je personifikovaná a slouží zejména obyvatelům Libereckého kraje, pro turisty je na většině informačních center připravena karta BENEFIT Program, která je k dostání za 35 Kč. Ke kartě je připravena i mapa BENEFIT Program, díky které návštěvníci získají rychlý přehled, kde lze kartu využít.

 

Kompletní přehled slev, které OPUScard či BENEFIT Program nabízí, najdete na stránkách www.benefitprogram.cz. Slevy jsou zde rozdělené jednak podle oblastí – turistických regionů Libereckého kraje, a jednak podle kategorií – ubytování, zajímavosti a cíle, sport, kultura a zábava, obchod a služby.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky