Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká knihovna zve v pátek na Ukrajinský klub

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 01. 2023 15:27
  • Rozvoj

Sdílet článek

Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu. Tak se jmenuje mezinárodní česko-polský projekt, jenž se zrodil ve spolupráci Libereckého kraje, Dolnoslezského vojvodství, Královéhradeckého kraje a polského subjektu Nadace Ukrajina. Zapojila se do něj
i Krajská knihovna v Liberci, která pro cizince uchystala dva programy.

Jedním je cyklus pro rodiče i děti Ukrajinský klub, který se v knihovně bude konat vždy jednou za měsíc. První letošní setkání se uskuteční 20. ledna od 15 do 17 hodin, tématem bude seznámení s  tradicí masopustu v Česku, Polsku i na Ukrajině.

Ukrajinská lektorka bude s dětmi vytvářet masky a další doplňky do masopustního reje, který se bude konat 17. února. Zpestří jej mimo jiné živé hudební vystoupení kapely a společné muzicírování. Další akcí v rámci Ukrajinského klubu bude 17. března kreativní workshop Velikonoce. Přiblíží zvyky a tradice: barvení velikonočních vajíček, pletení pomlázek a pečení mazanců a jidášů. Hovořit se bude i o podobě velikonočních tradic v Česku, Polsku a  na Ukrajině.

Registrovat se je možné prostřednictvím odkazu na webu Український клуб / Ukrajinský klub | Krajská vědecká knihovna v Liberci (kvkli.cz).

Druhým programem, který knihovna v rámci mezinárodního projektu uchystala, je  čtenářský klub pro ukrajinské děti s názvem Čteme spolu. Rodiče mohou své děti přihlásit vyplněním formuláře na stránce www.kvkli.cz/ukrajina, kde také najdou veškeré informace.

„Projekt je spolufinancován z programu INTERREG V-A Česká republika – Polsko 2014-2020. Hlavní náplní projektu je předávání informací mezi českými a polskými partnery,“ doplnil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

czpl

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky