Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecká nemocnice otevřela ve Frýdlantu novou lékárnu

Liberecká nemocnice otevřela ve Frýdlantu novou lékárnu

[31747|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/lekarna1_ff8573bc0c.jpg]

30. 04. 2009
[id:7979|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Novou lékárnu ve Frýdlantu, kterou provozuje Krajská nemocnice Liberec, slavnostně otevřeli 29. dubna hejtman LK Stanislav Eichler, ředitel KNL Luděk Nečesaný a provozovatel lékárny „U nemocnice Martin Misař.

Lidé z hospodářsky slabého Frýdlantského výběžku tak už nebudou muset jezdit kvůli nákupu levnějších léků do Liberce. Krajská nemocnice v Liberci pro ně vybudovala přímo v areálu Nemocnice Frýdlant lékárnu, pro kterou bude platit stejný režim jako pro nemocniční lékárnu v Liberci – registrační poplatky v ní bude za pacienty hradit kraj.

„Otevíráme dnes novou lékárnu, kterou bude provozovat Krajská nemocnice Liberec. Liberecký kraj tak chce i touto cestou přispět ke zkvalitnění lékárenské služby s velmi výhodnou doplatkovou politikou Libereckého kraje i v příhraničních oblastech. Tímto opatřením se posunují tyto výhody i do Frýdlantu. Máme zde totiž spoustu svých odborných poraden a tak vznik nové lékárny určitě vylepší služby pro celou řadu pacientů, kteří pro léky dojíždějí v současné době do nemocniční lékárny v Liberci.  Věřím, že lékárna „U nemocnice“ dobře poslouží všem obyvatelům Frýdlantského výběžku,“ řekl v úvodním proslovu hejtman.

Lékárna začne sloužit veřejnosti od příštího týdne. Liberecká nemocnice s frýdlantskou úzce spolupracuje od léta minulého roku, dodává jí léky, zdravotnický materiál a provozuje tam i vlastní ambulance.

Podle ředitele KNL Luďka Nečesaného, vnese nová lékárna do města a okolí konkurenční prostředí, které bude vstřícnější vůči pacientům.

„Frýdlant se 7,5 tisíci obyvateli a Frýdlantský výběžek s celkem 25 tisíci občany tuto službu potřebují a lidé si ji zaslouží,“ dodal s tím, že náklady zřízení nemocniční lékárny (otevřeno ve všední dny od 8 do 15 hodin) dosáhly asi čtyř milionů korun.


 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302