Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká strojní průmyslovka patří mezi excelentní střední školy v kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 04. 02. 2013 16:28
  • Školství

Sdílet článek

 

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a VOŠ v Liberci obhájila prvenství ve 2. ročníku soutěže Excelence středních škol. V ní se hodnotila umístění studentů v různých soutěžích organizovaných ministerstvem školství.

„V této soutěži ve všech krajích, k r o m ě   L i b e r e c k é h o, zvítězila gymnázia. Jsme rádi, že jsme tuto tradici porušili a vítězem se stala odborná škola,“ řekl Josef Šorm, ředitel školy, která se v roce 2011 na základě výborných výsledků stala historicky první nositelkou titulu Škola roku Libereckého kraje 2011. 

Že je to průmyslovka skutečně excelentní a zajímavá pro absolventy 9. tříd, o tom se mohou žáci a jejich rodiče přesvědčit ve čtvrtek 7. února od 8 do 16.30 hodin na Dni otevřených dveří.

„Nabízíme veřejnosti a zejména zájemcům o studium návštěvu učeben, vzdělávací centrum v elektrolaboratořích, 3D tisk, robotiku, moderní infocentrum, historickou kovárnu a podobně, aby si dokázali představit, co studium na naší škole obnáší,“ zve ředitel a připomíná, že škola má i jednu z největších tělocvičen ve městě, takže i o sportovce je dobře postaráno.

SPŠSE a VO3 v Liberci je třetí nejstarší průmyslovou školu v České republice, má tedy  velkou tradici, ale hlavně i pozoruhodnou současnost. Absolventi školy studují na vysokých školách, ale uplatňují se za dobrých mzdových podmínek i na místech mistrů v podnicích či továrnách.

 Mladí zájemci o studium i rodiče si mohou pohovořit s učiteli i se současnými studenty, kteří je navíc po škole důkladně provedou a připraví jim i malé občerstvení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky