Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Libereckou nemocnicí projel o víkendu cyklomaraton

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 08. 2014 15:28
  • Rozvoj
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Opel handy cyklo maraton napříč Českem a Slovenskem, ve kterém handicapovaní i zdraví cyklisté společnými silami zdolali celkem 2222 dlouhou trasu, se v letošním roce jel již podruhé. Jedním z průjezdních míst 111 hodinového nonstop cyklistického závodu byla i spinální jednotka Krajské nemocnice Liberec. Záštitu nad akcí převzala statutární náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová.

Liberec měl silné zastoupení. Z 29 přihlášených družstev za Severočechy závodilo hned pět týmů. Jejich činnost a samotný průjezd Libercem koordinovala Michaela Sůvová z občanského sdružení Cesta za snem, které Opel handy cyklo maraton zorganizovalo. „Není tak důležité mít nejrychlejší časy jako splnit myšlenku tohoto netradičního závodu. A tím je spolupráce mezi zdravými a handicapovanými, což se povedlo,“ zdůraznila Michaela Sůvová. 

Na stanovišti liberecké spinální jednotky závodníky povzbuzoval také instruktor soběstačnosti Krajské nemocnice Liberec Jiří Suchánek, který se před lety musel vyrovnat s postižením pohybového aparátu. Podle něj má akce veřejnosti ukázat, že život s handicapem rozhodně nekončí, a že závod není tolik o vítězství, jako o přátelství, týmové spolupráci a pomoci těm, kteří pomoc chtějí a potřebují.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky