Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký komorní orchestr odjel na evropský festival do Španělska

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 05. 05. 2016 15:17
  • Školství

Sdílet článek

Komorní orchestr Základní umělecké školy (ZUŠ) Liberec se od dnešního dne až do konce týdne účastní evropského hudebního festivalu European Musicschool Union Festival EMUSIK ve Španělsku, v San Sebastiánu. Je jedním z pěti sborů, který na festivalu reprezentuje Českou republiku. Cestu mladých zpěváků podpořil finančně Liberecký kraj.

Na cestu na španělský festival přispěl kraj souboru částkou 20 tisíc Kč, záštitu jim poskytla Alena Losová, radní pro školství, mládež, tělovýchovu sport a zaměstnanost. Na festival odcestovalo čtyřiadvacet dětí. „Účast orchestru na festivalu je velkou motivací pro žáky i učitele do další práce a odměnou za přípravu a úspěch v ústředním kole soutěže orchestrů ZUŠ v Olomouci, na kterém v loňském roce obsadil 1. místo,“ uvedl ředitel liberecké ZUŠ Tomáš Kolafa.

Festivalu European Musicschool Union Festival EMUSIK ve Španělsku se účastní celkem 168 souborů z 20 evropských zemí, které v květnu vystoupí na 65 koncertních místech. Akce se účastní přes devět tisíc mladých muzikantů. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky