Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj a Křišťálové údolí se představily na Slovensku

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 20. 12. 2022 15:25

Sdílet článek

Turistickou nabídku kraje a projekt Křišťálové údolí prezentovali zástupci Libereckého kraje na tiskové konferenci v Bratislavě. Cílem je zvýšit návštěvnost v regionu. Představen byl například Ještěd nebo sklářská a šperkařská tradice.

„Sklářství, tedy zásadní téma našeho kraje, prezentujeme za hranicemi naší země již téměř čtyři roky pod značkou Crystal Valley. Je jenom logické, že jsme zamířili také k našim sousedům na Slovensko. Setkali jsme se s velkým zájmem,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.  

Samotný projekt Křišťálové údolí dnes podporuje více než 70 sklářských hutí, šperkařských ateliérů a muzeí. Nejstarší z nich funguje nepřetržitě od roku 1712 v krkonošském Harrachově. Na prezentaci navazovala ukázka výroby perličkových ozdob a workshop pod vedením Marka Kulhavého ze společnosti Rautis. Perličkové vánoční ozdoby tu vyrábí tradičními postupy více než 100 let, a právě tento um je součástí světového nehmotného dědictví UNESCO.

Akce se konala pod záštitou agentury Czechtourism, účastnilo se jí 35 osob z řad novinářů tradičních i online médií a taktéž zástupci cestovních kanceláří, kteří plánují zařadit do své nabídky zájezdy do Libereckého kraje.                                                        

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky