Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude opět podávat soudní žalobu k Vrchnímu soudu a ústavní stížnost Ústavnímu soudu, tentokráte proti rozhodnutí ministerstva kultury

  • 06. 09. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:55|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Dne 28.6.2001 bylo prostřednictvím faxu Libereckému kraji doručeno rozhodnutí (bez příloh) Ministerstva kultury ČR o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku kraje v souvislosti s přechodem zřizovatelských práv ke Státní vědecké knihovně v Liberci. Dne 15.8. kraj obdržel originál výše uvedeného rozhodnutí s přílohami. Toto rozhodnutí vymezuje podmínky pro další hospodaření a nakládání s majetkem kraje. Jakékoli stanovení podmínek omezuje právo vlastníka, Liberecký kraj, při hospodaření a nakládání s majetkem. Proto včera rada souhlasila se záměrem podání soudní žaloby k Vrchnímu soudu a ústavní stížnosti k Ústavnímu soudu proti rozhodnutí ministerstva kultury čj. 10.468/2001 ze dne 27.6.2001 a uložila vedoucímu odboru legislativního a právního krajského úřadu zajistit zpracování žaloby a stížnosti.
V souvislosti se Státní vědeckou knihovnou rada kraje včera souhlasila s předloženým návrhem zřizovací listiny Krajské knihovny Liberec. V tomto bodě se diskutovalo nejvíce o změně názvu, který byl nakonec schválen a především o faktu, zda bude krajská knihovna vykonávat i funkci městské knihovny. Se zástupci Statutárního města Liberec se v současné době vedou jednání o podílu města na případném financování knihovny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky