Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj bude školit strážníky městské a obecní policie

Šírová Květa

  • 24. 10. 2011 10:24
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj bude ve dnech 27. 10. + 01. 11. 2011 a 31. 10. + 02. 11. pořádat kurzy „Vzdělávání vybraných strážníků městské (obecní) policie vykonávajících službu v sociálně vyloučených lokalitách Libereckého kraje – příprava k součinnosti s asistentem prevence kriminality“ v prostorách Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, Liberec.

„Liberecký kraj získal dotaci z Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR ve výši 58 000 Kč na realizaci tohoto projektu a sám bude projekt financovat částkou 30 000 Kč. Cílem projektu je prostřednictvím dvoudenních kurzů seznámit vybrané strážníky městských policií a příslušníky Policie České republiky se základy prevence kriminality, především s příčinami sociálně rizikových jevů, posílit jejich osobní profesní kvality a psychickou odolnost zvládat i nestandardní situace,“ vysvětlil hejtman Stanislav Eichler, do jehož rezort spadá také prevence kriminality.

Účastník kurzu získá nejenom informace potřebné pro výkon služby v lokalitě označené za sociálně vyloučenou, ale i dovednosti, které mu pomohou řešit případné problémy vznikající v rámci komunity. Zároveň získá vědomosti potřebné k plnění úkolů v součinnosti s projektem „Asistent prevence kriminality“.

Do projektu se zapojila MP Česká Lípa, Liberec, Jablonec nad Nisou, Nový Bor, Tanvald - celkem 20 strážníků, dále policisté z územních odborů PČR z celého kraje – celkem 6 policistů.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky