Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj dějištěm mezinárodního hudebního festivalu

Markgrafová Eva

  • 13. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3139|autor:Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

V sobotu 10. září se v Bazilice Navštívení Panny Marie v Hejnicích uskutečnil jeden z úvodních koncertů Mezinárodního hudebního festivalu Wratislavia Cantans. Na programu bylo Slezské baroko v provedení Wroclawského komorního orchestru „Leopoldinum“ z Polska, sboru Evropských vokálních sólistů Berlín a sólistů z České republiky Hany Pospíšilové-Medkové a Andei Kalivodové pod taktovkou německého dirigenta Stefana Beviera. Zazněla vokálně instrumentální díla skladatelů spojených sice se Slezskem, ale pocházejících z různých států: Poláka G.G.Gorczyckého, Němce G.P.Telemanna a rakouského Čecha K.Ditterse z Dittersdorfu.

Mezinárodní festival Wratislavia Cantans, který je jedním z největších v Polsku, má již 40 letou tradici především v Dolním Slezsku.  Letos poprvé se rozšířil na území Německa a České republiky – Liberecký kraj. Díky pořadatelům festivalu, především generální ředitelce festivalu Lidii Geringer de Oedenberg,  a za finanční podpory Libereckého kraje měli návštěvníci možnost shlédnout vystoupení špičkových umělců a účastnit se koncertu vysoké umělecké úrovně. Dle sdělení polských organizátorů by do  budoucna nemělo zůstat pouze u jednoho koncertu. Od letošního 40.ročníku festivalu Wratislavia Cantans by tak mohla být založena tradice pořádání koncertů v rámci tohoto festivalu i na území našeho kraje.

resort kultury

Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky