Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj dětem – Den bez aut zakončil Týden bezpečnosti v Libereckém kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 09. 2012 17:16

Sdílet článek

 

Ve sportovním areálu Vesec v Liberci se v sobotu uskutečnila akce pro rodiny s dětmi Liberecký kraj dětem – Den bez aut, která uzavřela Týden bezpečnosti v Libereckém kraji.. Náměstek hejtmana LK Martin Sepp, který ve Vesci spolu s náměstkem liberecké primátorky a jednatelem společnosti Korid LK Lukášem Martinem (oba ČSSD) Den bez aut zahajoval, zdůraznil v úvodu na význam obdobných programů ve prospěch zejména dětí.

„Den bez aut ve Vesci byl vyvrcholením bezpečnostních akcí, které se konaly v mnoha místech po celém Libereckém kraji. Je dobře, že zábavnou formou děti získávají návyky a zkušenosti, jak se chovat v mnoha situacích silničního provozu, a jak případné nebezpečí řešit,“ řekl mimo jiné náměstek hejtmana LK.

 

Byl to den plný zábavy, ale i poučení jak se bezpečně chovat v dopravním prostředí. Například tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje připravil dopravní hřiště, Idol věnoval dětem vystřihovánky a vstupenky na další akci – Den s dopravou pro mateřské školy a veřejnost, který se koná 26. 9 od 17 hodin v Tipsport areně, dále nafukovací balónky a další zajímavé a účelné předměty. Stánky s mnoha aktivitami připravily také všechny složky Integrovaného záchranného systému LK, stejně jako Horská služba, Vojenská policie, Český červený kříž a řada dalších partnerů.

 

Pro rodiny s dětmi a děti z mnoha dětských domovů v Libereckém kraji vystoupily dětské taneční skupiny, Dáda Patrasová, Maxim Turbulenc, Kroky Michala Davida, Vlasta Horváth s kapelou a spousta dalších umělců. Sportovní fanoušci využili autogramiádu hráčů FC Slovan Liberec, Bílých Tygrů Liberec a vystoupení karatistů a judistů..

Výhodou akce byla doprava zdarma z depa MHD do areálu historickým autobusem, takže rodiče houfně využili výjimečné možnosti a tentokrát nechali auta doma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky