Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj dětem – Den bez aut zakončil Týden bezpečnosti v Libereckém kraji

23. 09. 2012

 

Ve sportovním areálu Vesec v Liberci se v sobotu uskutečnila akce pro rodiny s dětmi Liberecký kraj dětem – Den bez aut, která uzavřela Týden bezpečnosti v Libereckém kraji.. Náměstek hejtmana LK Martin Sepp, který ve Vesci spolu s náměstkem liberecké primátorky a jednatelem společnosti Korid LK Lukášem Martinem (oba ČSSD) Den bez aut zahajoval, zdůraznil v úvodu na význam obdobných programů ve prospěch zejména dětí.

„Den bez aut ve Vesci byl vyvrcholením bezpečnostních akcí, které se konaly v mnoha místech po celém Libereckém kraji. Je dobře, že zábavnou formou děti získávají návyky a zkušenosti, jak se chovat v mnoha situacích silničního provozu, a jak případné nebezpečí řešit,“ řekl mimo jiné náměstek hejtmana LK.

 

Byl to den plný zábavy, ale i poučení jak se bezpečně chovat v dopravním prostředí. Například tým silniční bezpečnosti Libereckého kraje připravil dopravní hřiště, Idol věnoval dětem vystřihovánky a vstupenky na další akci – Den s dopravou pro mateřské školy a veřejnost, který se koná 26. 9 od 17 hodin v Tipsport areně, dále nafukovací balónky a další zajímavé a účelné předměty. Stánky s mnoha aktivitami připravily také všechny složky Integrovaného záchranného systému LK, stejně jako Horská služba, Vojenská policie, Český červený kříž a řada dalších partnerů.

 

Pro rodiny s dětmi a děti z mnoha dětských domovů v Libereckém kraji vystoupily dětské taneční skupiny, Dáda Patrasová, Maxim Turbulenc, Kroky Michala Davida, Vlasta Horváth s kapelou a spousta dalších umělců. Sportovní fanoušci využili autogramiádu hráčů FC Slovan Liberec, Bílých Tygrů Liberec a vystoupení karatistů a judistů..

Výhodou akce byla doprava zdarma z depa MHD do areálu historickým autobusem, takže rodiče houfně využili výjimečné možnosti a tentokrát nechali auta doma.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588