Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj jako spolupořadatel cyklovýletů

Markgrafová Eva Mgr.

  • 27. 07. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:2999|autor:Markgrafová Eva Mgr.|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:724 260 800|aktualizace:]

Liberecký kraj připravil na letošní turistickou sezónu pro širokou veřejnost  zajímavou novinku v podobě jednodenních cyklovýletů po Libereckém kraji a Euroregionu Nisa. Výlety jsou organizovány ve spolupráci s jabloneckou sportovní cestovní kanceláří TRIP, která má v oblasti organizace a zajišťování cyklistických zájezdů po celé Evropě patnáctileté zkušenosti. Premiéra cyklovýletu se uskutečnila  v sobotu  16. 7., kdy se příznivci cyklistiky vypravili do Lužických hor.

Hlavním smyslem takto zaměřených akcí je podle náměstka hejtmana Antonína Schäfera představit obyvatelům kraje i jeho návštěvníkům jak  nejkrásnější cyklostezky a cyklotrasy, tak  zajímavá a pro mnohé účastníky i neznámá zákoutí. Putování  na kole pak účastníkům usnadní doprovodný autobus se speciálním krytým přívěsem na kola. Prvního cyklovýletu se zúčastnilo 25 cyklistů. Trasa byla naplánována na kolech podél Nisy z Hrádku nad Nisou kolem přehrady Kristýna a pokračovala přes německou stranu Lužických hor. Zde mohli účastníci navštívit lázeňské městečko Oybin se zříceninou hradu a kláštera. Do České republiky se vrátili přes Krompach a celý výlet ukončili v Jablonném v Podještědí, kde na ně čekal doprovodný autobus. Trasa měřila necelých 50 kilometrů a zbyl čas i na prohlídku zámku Lemberk a vykoupání na koupališti.

Další cyklovýlet by se měl uskutečnit v sobotu 20. 8, kdy by se účastníci měli  vypravit  z osady Jizerka  přes nově otevřený hraniční přechod Orle a poznat tak polskou stranu Jizerských hor.  V pořadí třetí výlet plánuje CK TRIP na 17. září z Ještědu přes neprozkoumaný bývalý vojenský prostor Ralsko k Máchovu jezeru a na Bezděz.

Od příštího roku hodlá kraj ve spolupráci s touto CK zavést celý kalendář cyklovýletů. V plánu jsou cesty po Euroregionu Nisa, Libereckém kraji, ale i do Krkonoš. O zájemce by neměla být nouze, neboť už prvního výletu se  kromě občanů z Libereckého kraje zúčastnili  i lidé z Jičína, Mladé Boleslavi a dokonce z Hradce Králové.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky