Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj letos opět podpoří inovativní projekty

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 02. 2024 17:33
  • Rozvoj

Sdílet článek

Podpora inovativních a neotřelých nápadů, začínajících podnikatelů nebo spolupráce podniků s výzkumnými centry jsou účelem Regionálního inovačního programu, který je každoročně v jarních měsících otevřen pro příjem žádostí o dotaci. Letos Liberecký kraj vyčlenil na podporu inovativních firem a jejich projektů opět 4,2 milionu korun. Úspěšným žadatelům tyto finanční prostředky rozdělí formou inovačních, startovacích a technologických voucherů až do výše 200 tisíc korun.

Žádosti o podporu budou přijímány od 1. března do 10. dubna, a v tomto čase je možné konzultovat své záměry s pracovníky Libereckého kraje i podnikatelského inkubátoru Lipo.ink. Každoročně je mezi podnikateli a firmami velký zájem o tento druh podpory. „Mohu potvrdit, že největší zájem mezi podnikateli bývá o technologický voucher, který firmám poskytuje příležitost ověřit technickou, respektive technologickou proveditelnost výrobního postupu, ověřit efektivitu výroby nebo životaschopnost nového produktu. Cílem tohoto typu voucheru je, aby si firmy mohly ověřit a otestovat aplikační potenciál nových myšlenek a inovací,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

V loňském roce přijal Liberecký kraj celkem 35 žádostí do všech typů voucherů a podpořil 23 projektů. „V tomto roce má program stejnou finanční alokaci jako v roce 2023. Věřím, že se nám podaří opět podpořit dobré inovativní nápady a projekty. Z informací od místních podnikatelů podpořených v minulosti víme, že i s relativně malou finanční podporou dokázali úspěšně realizovat svůj projekt, a zvýšit tak svoji konkurenceschopnost na trhu,“  dodal Jiří Ulvr.

další ze 1561561560561651 log :(

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky