Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj nabídl návštěvníkům veletrhu Holiday World v Praze rodinnou dovolenou, cykloturistiku, lázně i K. H. Máchu

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 02. 2010 12:46
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Liberecký kraj o uplynulém víkendu prezentoval spolu se svými turistickými regiony (Českým rájem, Českolipskem a Turistickým regionem Jizerské hory, Liberecko, Jablonecko, Tanvaldsko a Frýdlantsko) atraktivity cestovního ruchu na prestižním veletrhu cestovního ruchu Holiday World Praha 2010. Veletrhu se zúčastnilo 837 vystavujících firem z 47 států. Celková návštěvnost veletrhu dosáhla přibližně 32 000 osob.

První dva dny, které byly vyhrazeny pro odbornou veřejnost, probíhala na stánku Libereckého kraje důležitá jednání zástupců obcí a turistických regionů nejen z Libereckého kraje. Následující dva dny se návštěvníci veletrhu zajímali zejména o možnosti cykloturistiky, zimní turistiky, informace o lázních a welness péči, o zoologické a botanické zahradě a dalších možnostech trávení dovolené pro rodiny s dětmi.

Liberecký kraj prezentoval turistické atraktivity, mimo jiné také prostřednictvím marketingových produktů vyhotovených v rámci „Integrovaného projektu cestovního ruchu Libereckého kraje“ (IPCRLK), který je spolufinancován Evropskou unií v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod, nebo z grantu odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libereckého kraje „Podpora tvorby turistických produktů cestovního ruchu v Libereckém kraji“. Evropská unie přispěla k vydání cykloturistické mapy 1:75 000. Dále byl také prezentován nový mapový portál, který cyklistům umožňuje naplánovat si trasu podle jejich představ a je dostupný na www.liberecky-kraj.cz v záložce „mapa“.

„Pro návštěvníky, kteří ještě Liberecký kraj nenavštívili, byl připraven „Katalog šesti turistických regionů a oblastí“, který souhrnně prezentuje největší zajímavosti území Libereckého kraje a zahrnuje také zajímavé tipy na výlety. Z grantu pak byly připraveny letáky o zoologické zahradě, botanické zahradě, IQ parku a sklářských výletech na Českolipsku a na Železnobrodsku,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro cestovní ruch Lidie Vajnerová.

Pro návštěvníky Libereckého stánku, kterému opět dominovala maketa Ještědu, byl kromě rozličných informací o nabídce cestovního ruchu v našem kraji připraven i bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohli vyrýžovat granátek z Českého ráje, nebo sledovat výrobu skleněných figurek z Jizerských hor anebo ochutnat netradiční příchutě zmrzliny (například zmrzlinu becherovkovou, svíčkovou, křenovou, štrůdlovou a další) z Českolipska.

Stánek také navštívil básník Karel Hynek Mácha spolu se svou družinou a to proto, že na Českolipsku je v tomto roce připraven bohatý kulturní program k 200. výročí od narození tohoto básníka. V sobotu probíhala na stánku Libereckého kraje autogramiáda Jaroslava Svěceného a Michala Dvořáka v rámci projektu Vivaldianno. S tímto turné zavítají tito dva hudebníci v letošním roce opět i do Libereckého kraje.

„Na stánku mohli návštěvníci ochutnat regionální produkty, zejména Kittlův Šláftruňk, mošty Stará dáma a Lažanské mošty, sýry a uzeniny z Příšovic, Lomnice a Pěnčína. Liberecký kraj a jeho spoluvystavovatelé lákali potencionální turisty také znalostními soutěžemi. Soutěžilo se o celodenní permanentku do Skiareálu Ještěd, dvoudenní pobyt v Lázních Libverda, nebo na ranči Malevil, knihy, cykloponožky, svijanské pivo a další dárky z našeho regionu,“ připomněla náměstkyně hejtmana..

Účast Libereckého kraje na pražském veletrhu byla podpořena Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci „Integrovaného projektu cestovního ruchu Libereckého kraje“ který byl vybrán v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky