Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj navštívil ministr životního prostředí Libor Ambrozek

15. 06. 2004
[id:2013|autor:Bradíková Nikola Bc.|email:nikola.bradikova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 083 009|aktualizace:]

Včera dne 14.6. 2004 navštívil Liberecký kraj ministr životního prostředí Libor Ambrozek, v rámci této návštěvy se krátce sešel se členy rady kraje. Hlavními tématy společného jednání byly možnosti čerpání z Fondu soudržnosti, především na vodohospodářskou infrastrukturu pro obce Libereckého kraje. Dále se projednávala enviromentální výchova a realizace plánu odpadového hospodářství Libereckého kraje, která byla v krajích sdružených v rámci NUTS II Severovýchod projednána v zastupitelstvech krajů Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického jako v jedněch z prvních v ČR. Posledním tématem jednání ministra se členy rady byla problematika územního plánu kraje, a to především ve vazbě na komunikaci I/35 směr Jičín – Turnov. „Problematika této komunikace se příliš zpolitizovala. Pevně věřím, že lze od ministerstva životního prostředí očekávat vstřícnost v průběhu projednávání všech variant, které jsou na stole,“ zmínil hejtman Pavel Pavlík.

Ministr Ambrozek pak dále pokračoval v návštěvě kraje v doprovodu Radima Ziky, člena rady kraje pověřeného vedením resortu životního prostředí a zemědělství. „Díky rozhodnutí ministerstva životního prostředí dostane středisko ekologické výchovy Suchopýr investiční dotaci ve výši 9,2 mil. Kč,“ zmínil Radim Zika. Součástí programu ministra Ambrozka byla i jeho osobní návštěva ZOO v Liberci, kde měl možnost se seznámit s jejím chodem a fungováním. „V rámci této návštěvy pan ministr přislíbil dotaci až ve výši 30 mil. korun, která by měla být poskytnuta na nové středisko ekologické výchovy právě v liberecké zoologické zahradě,“ dodal Radim Zika.

Bradíková Nikola Bc.
nikola.bradikova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 083 009