Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj navštívili účastníci TBEX

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 02. 08. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na některých místech Libereckého kraje jste mohli od 29. července do 1. srpna jste potkat účastníky TBEX neboli The Travel Blox Exchange. Jednalo se o bloggery, vloggery a profesionály aktivní na sociálních sítích – jednoduše řečeno influencery, kteří svoji návštěvou zde upozornili své sledovatele na zajímavá místa z Libereckého kraje.  Přijeli z daleka – Kalifornie, Kanada, Španělsko, Skotsko, Německo i Dánsko. Ti všichni si vybrali cestu za zážitky (FAM TRIP) do míst na severu Čech.

„Propagace cestou tištěných materiálů se stává minulostí. Musíme reagovat na změny chování návštěvníků a mladá generace už zajímavá místa pro své cesty po světě vyhledává téměř výhradně prostřednictvím nových médií, sociálních sítí, Instagramu, a tak dále. Například doporučení bloggerů s vysokou sledovaností mají skutečně mimořádný význam,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Desítka influencerů, píšících o cestování, jídle, zážitcích a řemesle se po kraji pohybovalo ve dvou skupinách, jedné zaměřené na kulturu a druhé tzv. „aktivní“. Spolu se zástupci   kraje a zástupcem agentury Czechtourism poznávali zajímavá místa Libereckého kraje.  Aktivní např. v Liberci vyzkoušeli rekola a zajeli si na piknik, zakusili odvahu na Singltracku nebo podnikli vyjížďku na koních na Farmě Hucul.

Naproti tomu účastníci kulturní skupiny obdivovali sklářské řemeslo ve studiu Jiřího Pačinka, navlékali korálky v Palace Plus v Jablonci nad Nisou a zkoušeli svůj um při tvorbě vánočních ozdob ve firmě Rautis. Podívali se také na některé z rozhleden v Libereckém kraji, kde byla jejich nejčastější otázka „proč je vůbec stavíme“. Inu jiný kraj, jiný mrav. Nejoblíbenější u těchto skupin bývají image záběry, například při východu slunce, a kde jinde ho mohli zažít, než na Ještědu. Západ slunce zase sledovali z Mužského.

Určitě velkým zážitkem byla pro ně i česká gastronomie, kdy nejen že ochutnali české pivo v Pivovaru Cvikov, ale mohli si vyzkoušet i výrobu tradičních českých kremrolí v cukrárně a kavárně Union. Na spoustě jejich fotografiích, které jsou k vidění pod #regionliberec  zejména na  Facebooku, Instagramu a Youtube, pak uvidíte i spoustu dezertů, které ochutnávali ve všech restauracích, které navštívili.

Libereckému kraji nezbývá než popřát, aby taková návštěva a sledování stránek influencerů zvýšila turistický zájem o tento kraj.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky