Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj ocenil nejúspěšnější žáky základních a středních škol

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 01. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Celkem 25 žáků základních a středních škol převzalo ocenění Libereckého kraje za vynikající reprezentaci v soutěžích vyhlášených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) ve školním roce 2017/2018. Nejvíce oceněných žáků má Gymnázium Česká Lípa a Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola Liberec.

„Akce spojená s poděkováním talentovaným žákům mne vždy něčím překvapí. Tentokrát tím, jaký rozsah činnosti a aktivit žáci zvládají. Od hlubokých znalostí až k vážným ekologickým tématům či praktickým dovednostem. Proto má akce smysl. Chceme ukázat, že se mládež umí bavit i studovat,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Ve středu 12. prosince převzali od Libereckého kraje na krajském úřadě ocenění žáci základních a středních škol. Celkem 25 žáků získalo ocenění za vynikající reprezentaci v soutěžích vyhlášených MŠMT ve školním roce 2017/2018. Ocenění formou finančního daru získalo 11 žáků Gymnázia Česká Lípa, 6 žáků Střední průmyslové školy strojí a elektrotechnické a Vyšší odborné školy Liberec, dva žáci Střední průmyslové školy stavební Liberec. Jeden žák byl oceněn také z Gymnázia F. X. Šaldy Liberec, Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou, Střední průmyslové školy Česká Lípa, Střední školy gastronomie a služeb Liberec, Gymnázia a střední odborné školy pedagogické Liberec a Podještědského gymnázia. Studenti soutěžili v různých oblastech, jako jsou např. matematika, ekologie, chemie, geografie a další.

Ocenění předal Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a vedoucí odboru školství Leoš Křeček.

Slavnostní předání darů sledovali kromě rodičů a přátel žáků rovněž ředitelé a pedagogové škol, jejichž žáci byli oceněni a kteří je na soutěže připravovali. O slavnostní atmosféru akce se postaral soubor Aries ve složení Štěpán Hušek, Daniel Matejča, Ladislav Nič a Marek Picko, který se stal v uplynulém školním roce absolutním vítěz soutěže základních uměleckých škol ve hře na bicí nástroje.

Mezi oceněnými bylo několik žáků, kteří již studium na střední škole absolvovali a jsou studenty vysokých škol. „Bylo by krásné, kdyby dnes oceňovaní talentovaní žáci a studenti v budoucnu využili svůj potenciál ve prospěch našeho kraje a po ukončení vzdělání našli v kraji uplatnění,“ popřál Leoš Křeček.

Ocenění žáci

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky