Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Nenechte si ujít velkolepý festival Léto na vyhlídce, který se koná na střeše krajského úřadu od 19. do 21. června.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj opět podpoří činnost Českého červeného kříže

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 05. 2024 12:26
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Pravidelná každoroční podpora činnosti oblastních spolku Českého červeného kříže (ČČK) pokračuje. Ty si rozdělí příspěvek následovně – liberecká pobočka obdrží od kraje 160.000 korun, jablonecká 120.000 korun a semilská totožnou částku. Liberecký kraj bude každý rok částkou 400.000 korun podporovat činnost ČČK pravidelně, započal s tím v loňském roce. 
 

„Nesmírně si vážím práce Českého červeného kříže. Organizace se významně podílí svou pomocí na řešení potíží v souvislosti s krizemi,“ uvedl Vladimír Richter, krajský radní pro resort zdravotnictví. „Spektrum práce, kterou zdravotníci Českého červeného kříže během těchto krizí odvádí, je velice pestré – ať už jde o humanitární pomoc, práce v sociálních zařízeních či zdravotní dozor na akcích.“

Liberecký kraj kromě pravidelných dotací přispívá ČČK i mimořádně. Kupříkladu v roce 2018 a 2019 přispěl jablonecké a liberecké pobočce dohromady 600.000 korun na nákup humanitárního a sanitního vozidla. Vloni a předloni pak liberecký ČČK obdržel darem vyřazenou sanitu.

ČČK pomáhají také dotace z krajského krizového fondu. V roce 2023 Oblastní spolek ČČK Liberec obdržel 350.000 korun na technické vybavení sanitního vozidla VW T5. Jednalo se o výměnu transportního křesla včetně nájezdové rampy. Peníze také pomohly přístrojově dovybavit sanitní vozidlo MB Sprinter monitory, plicním ventilátorem, radiostanicí a uniformami s příslušenstvím.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky