Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj opět vyhlašuje soutěž „O kolo“

Mgr. Jiří Langer

  • 30. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6403|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj vyhlašuje šestý ročník soutěže zaměřené na bezpečnost dětí v silničním provozu „O kolo“. Soutěžit mohou žáci základních škol Libereckého kraje, ve dvou kategoriích – první stupeň základní školy a druhý stupeň základní školy.

„Soutěž o kolo bude probíhat v rámci internetových stránek www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz, kde je umístěna hra „Bezpečně na kole“. Po projetí celé trasy a správném zodpovězení všech položených otázek bude mít účastník soutěže možnost zadat údaje o sobě a o své škole. Tím se dostává do slosování o ceny. První cenou je jízdní kolo,“ popsal soutěžní klání Vladimír Richter, radní por dopravu LK, který si internetový test vyzkoušel nedávno v rámci Týdne bezpečnosti LK.

„Nebylo to úplně jednoduché udržet pozornost na některé nástrahy, které číhají na cyklisty,“ dodal.

Oficiální zahájení soutěže je od 25.4.2008 a bude trvat až do 10.6.2008, poté proběhne slosování a vítězům budou předány ceny na konci školního roku.

„Soutěž „O kolo“ je v Libereckém kraji tradiční. Hra a celé webové stránky www.deti.bezpecne-na-silnicich.cz, jsou velmi poutavým nástrojem prevence bezpečnosti dětí na našich silnicích.

„Právě nehodovost dětí považujeme za jednu z našich priorit, neboť meziročně došlo k jejich nárůstu z 39 na 48 nehod. Při těchto nehodách naštěstí žádné dítě nezemřelo,“ uvádí radní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky