Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj otevírá svá muzea a galerie zdarma

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 09. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5558|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Den evropského kulturního dědictví se uskuteční  v Libereckém kraji v sobotu 15. září 2007.

„Liberecký kraj pořádá ve svých muzeích a galeriích Dny otevřených dveří s doprovodným programem,“ uvedl Antonín Schäfer, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Severočeské muzeum v Liberci

Den evropského kulturního dědictví proběhne v sobotu 15. 9. 2007 se od 9.00 do 17.00.

„Po celý den bude zpřístupněna věž muzea,  výstava „Vodní díla Liberecka“ bude komentovaná autorem I. Rousem a prohlídka výstavy ve Velkém výstavním sále bude probíhat za účasti kurátora Dr. Hrabáka. Připravuje se koncert na terase muzea, vystoupení skupiny historického tance a budou předváděny hudební automaty, pianoly a orchestriony. Tento den je vstup zdarma,“ zve ředitel muzea  Alois Čvančara.

Oblastní galerie v Liberci

15.– 16.9., 10 – 16 hod.

►Grafické miniatury pro veřejnost v rámci Dnů evropského  dne dědictví. Po celý den k dispozici grafická dílna pro veřejnost. Vstup je po oba dny zdarma. 

 

Muzeum Českého ráje v Turnově

13. 9. 2007 pořádá muzeum v rámci Dnů evropského dědictví Den otevřených dveří. Stejně tak bude Den otevřených dveří na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova.

Dále 20. 9. 2007 pořádá muzeum Den Geoparku s přednáškami.

 

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Dny evropského dědictví budou v muzeu probíhat  8. - 16. 9. 2007

8. - 9. 9. – Památník Karla Hynka Máchy v Doksech – zde se uskuteční XXII. řezbářské sympozium,  vyhlášené letošní téma - lidová řemesla. Vstup je volný.

Výstava kaligramů – Miroslav Koupil

Vernisáž 15. 9. 14.00 hod.  v Biberově koncertní síni. Originální performance 

pohybové nonsensové poezie. Dne 15. září je  v hlavní  budově muzea  a galerie v České Lípě a na všech pobočkách vstupné dobrovolné.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky