Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj otevřel dveře široké veřejnosti

Šírová Květa

  • 23. 05. 2012 16:03

Sdílet článek

Pod záštitou hejtmana Stanislava Eichlera (ČSSD) pořádal dnes Liberecký kraj již podeváté v budově Krajského úřadu LK v Liberci a blízkém okolí tradiční Den otevřených dveří.   Hejtman v rámci prezentace činnosti Libereckého kraje přijal ve své pracovně několik desítek dětí ze základních škol, studenty i zájemce z řad dospělých. Den otevřených dveří navštívila

více než tisícovka lidí, zejména školáků.

„Široká veřejnost měla možnost prohlédnout si prostory budovy Krajského úřadu LK, vidět pracovní zázemí členů rady a zastupitelstva kraje. Velký zájem byl o návštěvu 17. patra, odkud je krásný výhled na celý Liberec, Ještěd, Lužické a Jizerské hory a Krkonoše, počasí dnes umožnilo obzvlášť dobrou viditelnost,“ řekl hejtman.

Doprovodný program byl určen zejména dětem. Na parkovišti krajského úřadu byly k vidění například různá služební vozidla Integrovaného záchranného systému, Policie, Armády ČR, ČČK, Celní správy ČR a dalších. Ke zpestření programu přispěly capoeira v podání členů Vem Camará Capoeira, tanečníci A – Styl Centrum Liberec, mažoretky z DDM Větrník, Středisko ekologické výchovy LK Střevlík v Oldřichově v Hájích, stánek Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, Severočeského muzea v Liberci s ukázkou části sbírky jídelního servisu z Ještědu, zábavní centrum Babylon s IQ parkem,  Nechyběly tradiční sokolnické ukázky s dravci ze Sychrova.

A vestibul byl plný hudby při vystoupeních ZUŠ Jabloňová a sportovního družstva Sport Aerobic Liberec.

V multimediálním sále krajského úřadu byla k vidění módní přehlídka studentek Střední uměleckořemeslné a oděvní školy Liberec. Návštěvníci si také mohli vyzkoušet výrobu módního doplňku nebo šperku. Centrum moderního vzdělávání Liberec připravilo interaktivní výuku v podobě „aktivních a chytrých tabulí“ a měřící systém PASCO.  

Všude na malé návštěvníky číhali maskoti Bílých Tygrů, Slovanu Liberec a Kondora a k tomu se soutěžilo, a tak si děti odnášeli domů krásné figurky od fotbalistů Slovanu, občerstvení od společnosti Hamé, a hromady sladkostí.

Další zajímavou akcí, kterou pořádá Liberecký kraj, se stanou Krajské slavnosti LK, které se letos uskuteční 22. června od 10 do 22 hodin v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury v Liberci.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky