Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpoří školní sport a tělovýchovu

Šírová Květa

  • 02. 05. 2012 12:34

Sdílet článek

Liberecký kraj vyčlenil ze svého rozpočtu 500 tisíc korun na program „Podpora školního sportu a tělovýchovy“. V rámci programu lze žádat do 1. června 2012 o dotaci na nákup sportovních potřeb určených k výuce tělesné výchovy a k organizaci sportovních aktivit pro žáky základních a středních škol.

„Naším cílem je, aby školy v našem kraji měly možnost zakoupit nové sportovní vybavení potřebné pro výuku tělesné výchovy. Podpoříme také školy při pořádání akcí, které slouží k poměřování sportovních výkonů žáků. Jsme si vědomi důležitosti výuky tělesné výchovy v současném moderním světě, kdy děti často mívají nechuť k fyzickým aktivitám. Vylepšením dostupného sportovního náčiní ve školách i rozšířením sportovních aktivit pořádanými školou chceme tělesnou výchovu pro žáky zatraktivnit,“ upřesnil Radek Cikl, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Žadatel o dotaci musí být právnická osoba vykonávající činnost základní nebo střední školy se sídlem v Libereckém kraji. Předkládat je možno pouze jednu žádost, minimální výše dotace je 10.000 Kč, maximální výše dotace činní 50.000,- Kč a lze pokrýt náklady, které vznikly a byly hrazeny od 1. 1. 2012 do 31. 12. 2012. Přijaté žádosti zhodnotí Rada Libereckého kraje.

Podrobnější informace o Výzvě naleznete od 9. května na Informačním a vzdělávacím portálu Libereckého kraje EDULK.CZ. Formulář „Žádost o dotaci z rozpočtu Libereckého kraje“ je k dispozici na webových stránkách Libereckého kraje www.kraj-lbc.cz.  Bližší informace poskytne potenciálním žadatelům pracovník oddělení mládeže, sportu a zaměstnanosti Bc. Martin Hanoušek, telefon: 485 226 674, e-mail: martin.hanousek@kraj-lbc.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky