Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpořil Pohádkový les pro děti v Roprachticích

Šírová Květa

  • 07. 07. 2011 08:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj podpořil konání 38. ročníku oblíbené dětské akce Pohádkový les v Roprachticích u Vysokého na Jizerou.

„Liberecký kraj tuto akci podpořil dotací ve výši 20 000 Kč. Organizátoři, tedy TJ SOKOL Roprachtice, za tyto peníze nakoupili nejen sladké odměny pro děti, ale i velkou skákací megatrampolínu, která byla po celou dobu akce dětmi plně využila a bude dál sloužit dětem v Roprachticích,“  přiblížil radní LK Zdeněk Bursa.

Trať byla dlouhá tři kilometry a na děti zde čekalo celkem 21 stanovišť s pohádkovými bytostmi a úkoly, které musely plnit. Na každém stanovišti dostaly za splněný úkol odměnu. Jako první je přivítal pan král s princeznou, dále pokračovaly k vodníkům, kde chytaly ryby, Karkulce, Budulínkovi, přadlenám, čarodějnicím, indiánům na rybník, kde byly převezeni na lodi ke Sněhurce a Krakonošovi atd. Celkem se sešlo 270 dětí a ještě více dospělých.

„Děti se přihlašují dopředu, což je velmi důležité, aby mohla být pro všechny zajištěna odměna. Po zaregistrování si děti mohly zkrátit čas v čekací dílně, kde se jim věnovaly 3 dospělé osoby při malování a různých pracovních činnostech,“ popsala hlavní organizátorka Věra Nosková z TJ SOKOL Roprachtice s tím, že přípravu celé akce zajišťovalo 65 lidí.

Pro všechny byla tato akce velmi náročná již od přípravy kostýmů, pečení koláčů a buchet až po občerstvení. Díky Libereckému kraji mohla být zakoupena i megatrampolína, která byla dětmi plně využita,“ dodala Nosková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky