Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpořil řadu knih regionálních autorů

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 11. 2012 12:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Fotograf Aleš Tauchman a spisovatel Roman Karpaš, autoři knihy leteckých pohledů nazvanou „Jizerské hory z nadhledu / Jizera Mountains from a bird’s eye view“, podpořenou Libereckým krajem, ji pokřtili včera v Experimentálním studiu v Lidových sadech v Liberci.

 „Kniha je složena z leteckých snímků celých Jizerek, včetně polské části, jejich podhůří i okolních měst,“ prozradil Roman Karpaš.

Publikace je tak podle náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerové skutečně hodnotným dárkem nejen pro milovníky Jizerských hor, ale může Liberecký kraj dobře reprezentovat i v zahraničí.

„Proto Liberecký kraj každoročně podporuje regionální autory buď udělením grantů, nebo zakoupením určitého počtu výtisků. I tuto knihu jsme podpořili zakoupením 40 knih,“ uvedla náměstkyně hejtmana.

Již předtím kraj z grantového fondu přispěl například na vydání publikací „Redernové v Čechách“ nebo „Pod vodou“, která mapuje slovem a zejména obrazem povodně v našem kraji v roce 2010.

„Pro potřeby Libereckého kraje jsme navíc zakoupili třeba knihy - Velká turistická encyklopedie, Technické stavby Frýdlantska od Petra  Freiwilliga, Tábory a válečná výroba od Ivana Rouse, Ještěd – hora sportů a turistiky, Liberec od fotografa Libora Sváčka, Lužické a Žitavské hory, ale i Českodubsko v památkách 12. – 20 století od Tomáše Edela. 

Všechny pak slouží k propagaci kraje na různých veletrzích cestovního ruchu nebo jako dary pro návštěvy zejména zahraničních delegací,“ doplnila náměstkyně.

Součástí publikace Jizerské hory z nadhleduiroký formát (album) 300 × 230 cm, 176 stran. Cena s nakladatelskou slevou 522 Kč) je 12 panoramat skoro metr dlouhých a mnoho dalších menších oblastí JH. Nejdůležitějším fenoménům, jako např. žule, skalám, bučinám, rašeliništím, rozhlednám a přehradám jsou věnovány samostatné kapitoly. V úvodu je i krátká studie o historii letectví v kraji.

„Věřím, že podpora regionálních autorů jako je právě Roman Karpaš bude pokračovat ze strany Libereckého kraje i v dalších letech,“ přeje si Lidie Vajnerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky