Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podporuje soutěž „Brána k druhým – nemyslíme jen na sebe“

Šírová Květa

  • 20. 04. 2012 08:35

Sdílet článek

 Resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, pod vedením náměstka hejtmana LK Radka Cikla, podporuje soutěž „Brána k druhým – nemyslíme jen na sebe“, kterou vyhlásilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a v rámci projektu Klíče pro život ji připravil Národní institut dětí a mládeže. Pokud chcete ukázat, co všechno se dá vymyslet pro lidi kolem, vlastní obec nebo přírodu, inspirovat ostatní, zapojte se do soutěže.

„Veškerou iniciativu ocenit skupinu lidí, kteří dokáží udělat společně něco prospěšného pro ostatní, podporujeme. Je nesmírně důležité skupinám dobrovolníků dokazovat, jak moc si vážíme jejich práce pro blaho společnosti, kterou vykonávají pouze z dobré vůle a bez myšlenky na vlastní finanční prospěch,“ řekl Radek Cikl.

Jste kroužek, oddíl, klub, družina i ti, kteří se scházejí „jen tak“ a nemyslíte při tom jen na sebe, pomáháte potřebným, staráte se o pořádek ve vaší obci, rozdáváte radost druhým, pečujete o přírodu nebo pořádáte veřejnou sbírku? Pak pro vás je určen 1. ročník soutěže Brána k druhým, jenž je součástí národního projektu Klíče pro život, který realizuje Národní institut dětí a mládeže.

 

Pokud jste v období od 1. července 2011 do 30. června 2012 vykonali nebo vykonáte něco veřejně prospěšné a můžete to důvěryhodně doložit, neváhejte a přihlaste se do 31. srpna 2012  . (ZDE).

Vaše činy posoudí na podzim porota. Na slavnostním vyhodnocení soutěže, které se uskuteční 21. listopadu 2012, bude pěti nejlepším kolektivům předán Barevný klíček jako symbol otevřených očí, rukou i srdcí a současně pestrého světa možností, kde se všude dá pomáhat.

Snahou organizátorů je založit tradici, která přinese jak zajímavá svědectví o mediálně možná méně atraktivní, ale o to důležitější rovině života v naší přítomnosti, tak i povzbuzení těm, kteří si ve své snaze podporovat rozvoj občanské společnosti možná připadají trochu jako „ztracení vlastenci“. Jeden z cílů soutěže může být chápán jako příspěvek k tomu, aby slovo participace nebylo jen nepostradatelným zaklínadlem současných dokumentů o dětech a mládeži, ale vyjádřením jejich skutečné účasti při spoluutváření společnosti, jíž jsou nedílnou součástí a její budoucností.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky