Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pomáhá povodněmi zničené základní škole v Ústeckém kraji

  • 29. 10. 2002 00:00

Sdílet článek

[id:316|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj

U Jezu 642/2a, 460 01 Liberec

tel.: (420-48) 52 26 301, fax: (420-48) 52 26 330

 

 
Liberec, 29.10.2002

 

T I S K O V Á   Z P R Á V A

 

Pomoci povodněmi zničené základní škole v Ústeckém kraji se rozhodl Liberecký kraj

Liberecký kraj se v rámci svých možností neustále snaží pomoci oblastem, kde srpnová povodeň napáchala velké škody. „Již v srpnu Zastupitelstvo Libereckého  kraje schválilo na humanitární pomoc do těchto oblastí 1 mil. Kč. Tuto částku jsme rozdělili na dvě poloviny. Jedna byla poskytnuta Jihočeskému kraji na desinfekční a čistící prostředky. Druhá polovina byla rozdělena Ústeckým krajem do nejvíce postižených oblastí na jejich území. Zaplaveným obcím Libereckého kraje jsme zapůjčili 22 kusů odvlhčovacích zařízení a nabídli ubytování pro téměř 800 dětí ze zaplavených oblastí v našich příspěvkových organizacích“, řekl hejtman Pavel Pavlík. Koncem minulého týdne se uskutečnilo jednání v Křešicích na Litoměřicku, kde se dohodlo, že další pomoc bude poskytnuta místní základní škole. Jednání se účastnili za Liberecký kraj RNDr. Pavel Pavlík a člen rady kraje Radim Zika, starostka obce paní Ludmila Juříková, zástupkyně firmy RAAB KARCHER paní Simona Svobodová a zastupitel města Liberec pan Jiří Zeronik. Právě pana Zeronika totiž  před nedávnem oslovila firma RAAB KARCHER, která nabídla, že  pomůže oblastem postiženým povodněmi, stavebním materiálem. Jiří Zeronik se obrátil na Liberecký kraj a jednal o možné pomoci s hejtmanem RNDr. Pavlem Pavlíkem a panem Radimem Zikou. „Jsem rád, že taková nabídka přišla, hned jsem se spojil  se s ústeckým hejtmanem panem Jiřím Šulcem, informoval ho o této nabídce a společně jsme vytipovali, kam potřebnou pomoc poskytnout. Rozhodli jsem se pro Základní a mateřskou školu v Křešicích na Litoměřicku. Srpnová povodeň tam způsobila obrovské školy“, doplnil hejtman Pavlík. Podle slov starostky obce Křešice paní Juříkové voda zničila technické zázemí školy, kotelnu, jídelnu, šatny, tělocvičnu i byt ředitele školy.  „V současné bodě se zpracovává studie proveditelnosti a až bude hotov rozpočet na rekonstrukci školy, která zahrnuje i přístavbu mateřské školky, spojím se s firmou  RAAB KARCHER. Ta na společném jednání přislíbila, že poskytne třicetiprocentní slevu na veškerý stavební materiál. Finanční pomoc je odhadovaná ve výši 3 mil. Kč. Celková rekonstrukce základní školy a přístavba mateřské školky je vyčíslena na 10 mil. Kč.“, doplnila starostka Křešic.

Linda Futerová

tisková mluvčí

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky