Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pořádá první Krajské dny

Futerová Linda

  • 16. 09. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3152|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Začít vnímat Liberecký kraj jako místo svého domova je hlavním posláním akce „Krajské dny“, kterou se poprvé ve své pětileté historii rozhodl uspořádat Liberecký kraj. „Chtěli bychom, aby se občané našeho kraje stali nejenom patrioty svých měst, ale aby se dokázali identifikovat i s regionem, ve kterém žijí, pracují a zakládají své rodiny. Proto jsme se rozhodli uspořádat akci, která by měla poukázat na tradice našeho kraje. Krajské dny by však měly napomoci i k tomu, abychom se o kraji dozvěděli zajímavosti a věděli, s kým se například kraj přátelí a s kým spolupracuje na jeho prosperitě,“ řekl hejtman Petr Skokan.

 

Krajské dny Liberecký kraj pořádá ve dnech 22. – 24.9. a dějištěm prvního ročníku se stane krajské město Liberec. První den se odehraje před libereckou radnicí mezi 15. – 21. hodinou. Připraven je bohatý kulturní program, kde vystoupí celá řada místních tanečních a hudebních souborů. Právě před libereckou radnicí budou mít návštěvníci možnost pochutnat si na krajských specialitách a seznámit se nejen s prezentací našich měst, ale poznat i zahraniční partnerské regiony, se kterými byly navázány nejen pracovní kontakty. Kromě toho svou práci představí i jednotlivé odbory Krajského úřadu Libereckého kraje. Závěr prvního dne pak bude patřit příznivcům známé liberecké skupiny Rammstein Member´s Club a chybět nebude ani světelná show.

 

Druhý den je věnován především dětem a odehraje se na libereckém letišti, kam je pro malé i velké návštěvníky zajištěna kyvadlová doprava zdarma z terminálu MHD. Autobusy budu jezdit v půlhodinových intervalech ze zastávky č. 12 od 14.30 do 19.30. hod. Pro děti jsou připraveny zábavné atrakce, velká drakyáda, tažní draci, letecké modely a v neposlední řadě zajímavé výhry.

 

V sobotu 24. září Krajské dny zamíří na dominantu Libereckého kraje, a to na Ještěd. I sem bude pro zájemce zajištěna autobusová doprava zdarma, a to z České Lípy, Nového Boru, Frýdlantu, Jilemnice, Semil, Železného Brodu, Turnova, Tanvaldu a Jablonce n. N. Zdarma bude v provozu i sedačková lanovka od 10. – 17. hod. Tento den je určen především pro milovníky turistiky a cyklistiky, neboť program počítá s velikou turistickou událostí. Tečku za Krajskými dny pak udělá na Ještědu hudební vystoupení skupiny DĚDA MLÁDEK ILLEGAL BAND.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky