Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj posílí autobusovou linku 141 z Liberce do Jablonce nad Nisou

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 10. 2023 12:26
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Posílení spojení v ranní špičce na lince 141 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou – to je hlavní cíl mimořádné změny připravené společností KORID LK. Od pondělí 16. října se tak vždy po 7. hodině vydá na trasu do Jablonce nad Nisou další spoj, a to z důvodu vzrůstajícího počtu dojíždějících žáků ze sousedního Liberce.

Z Liberce nově pojede posilový spoj v 7:10 přes jabloneckou zastávku Obchodní akademie. V kombinaci se stávajícím spojem v 7:15 se tak významně navýší kapacita. Již v minulosti se posílení dočkal spoj přijíždějící na půl devátou do Liberce, jehož obsazenost překročila sto cestujících. Zatím jde o dočasné řešení do doby prosincových změn jízdních řádů. Rovnou trvalou změnou je však posílení v odpolední špičce přidáním spoje v 15:50 z terminálu Fügnerova do Jablonce nad Nisou. 

„Linka 141 patří k nejvytíženějším linkám v Libereckém kraji. Nasazujeme na ni převážně 15metrové autobusy a počet cestujících trvale stoupá,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy. „Jsem rád, že koordinátor dopravy – společnost KORID LK – vývoj analyzuje a postupně na růst cestujících dle možností reaguje. Chtěl bych také poděkovat společnosti ČSAD Liberec, která pružně a rychle zareagovala na naše požadavky a spojení do Jablonce nad Nisou vozidlem posílí.“

Další úpravy prověřuje a připravuje KORID LK od 10. prosince letošního roku. Tentokrát by se mělo jednat o posílení ranní špičky ve směru do Liberce s příjezdy mezi půl osmou a osmou hodinou ranní, kde již dnes platí 10minutový interval. „Připravujeme soubor opatření, ale v ranní špičce jsme pochopitelně nejvíce limitováni disponibilitou vozidel i řidičů. V případě linky 141 pak také kapacitou terminálu Fügnerova, kde nechceme a nemůžeme zablokovat provoz dalším vozidlem,“ vysvětlil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK. „S posílením nabídky spojů současně věříme, že dojde i ke snížení zpoždění, která ve špičce vznikají.“

Konkrétní jízdní řád linky 141 je zde: https://www.iidol.cz/data/catalog/29/603/81278.pdf a odkaz na nabídku veškerých jízdních řádů pak zájemci naleznou na https://www.iidol.cz/jizdni-rady/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky