Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj představí své investiční příležitosti na veletrhu URBIS INVEST

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7874|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj se svými spoluvystavovateli bude v rámci letošního ročníku veletrhu investičních příležitostí URBIS INVEST prezentovat své investiční a rozvojové projekty. Tento mezinárodní veletrh investic, financí, realit a technologií pro města a obce se uskuteční na brněnském výstavišti ve dnech 21.- 25. dubna. Z oslovených subjektů se spoluvystavovateli  Libereckého kraje stali města Ralsko, Nový Bor a Semily a společnost Investorsko inženýrská a.s.

Zástupci kraje zde představí několik nástrojů na podporu investic a podnikání v kraji. Nejnovějším nástrojem, jehož cílem je zvýšit povědomí o nevyužívaných objektech v kraji a aktivně podporovat jejich revitalizaci, je katalog lokalit typu brownfields.

„V  tomto katalogu naleznete nejen typové lokality, ale i přehled dotačních titulů, ze kterých lze čerpat prostředky na jejich revitalizaci,“ uvedl Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Dalším prvkem podpory podnikání ze strany Libereckého kraje je databáze brownfields. Databáze brownfields je nástroj, který umožňuje rychle vyhledat potřebné informace dle přesně zadaných kritérií. Tato aplikace vznikla z důvodu velkého zájmu o problematiku brownfields ze strany veřejnosti i médií, nyní funguje již rok, u uživatelů se setkala s kladným ohlasem a je často využívána.

„Pro udržení aktuálnosti databáze provádíme každoročně ověření informací, přidáváme nově vyhledané lokality nebo naopak odebíráme lokality, které jsou již odstraněny nebo zrevitalizovány,“ dodal Vít Příkaský. Liberecký kraj by chtěl na veletrhu dále prezentovat i nově vznikající databázi rozvojových ploch a představit publikaci o úspěšných přeshraničních projektech, které se realizovaly v minulém programovacím období.

Město Nový Bor představí účastníkům veletrhu své průmyslové zóny a lokality pro vybudování rodinných domů. Město Ralsko bude nabízet investiční příležitosti pro podnikatele a to využití objektů a pozemků v areálu pro průmyslové využití. Obě města se dále zaměří i na propagaci turistiky. Město Semily představí širokou škálu investičních příležitostí – nabídku brownfieldů, lokalit pro výstavbu bytových domu i objektů pro podnikání (např. geotermální vrt). Společnost Investorsko inženýrská, jejíž hlavní činností jsou developerské projekty územních celků velkého rozsahu a inženýrské činnosti ve výstavbě, plánuje představit především realizované průmyslové zóny a své nové projekty v podobě bytové výstavby rodinných domů a viladomů.

„Velice rád bych Vás na tento významný veletrh pozval, protože URBIS INVEST ve spojení s komplexem Stavebních veletrhů Brno 2009 nabízí jedinečnou příležitost k získání aktuálních informací a navázání důležitých kontaktů z ČR a dalším zemí střední a východní Evropy,“ dodal na závěr náměstek hejtmana.

Speciální program pro zástupce státní správy:

·        16. celostátní kongres starostů a primátorů obcí a měst ČR - hlavním tématem letošního ročníku bude problematika elektronizace veřejné správy, v rámci níž města a obce čeká mnoho změn. Druhým, neméně  důležitým, tématem bude příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.

·        Veletrh URBIS INVEST navštíví více než 1 000 starostů, primátorů a dalších představitelů státní správy kompetentních k jednání o investičních podmínkách a pobídkách

·        Future cities forum - mezinárodní konference o urbanismu, budoucím vývoji a trendech v rozvoji měst a regionů, ukázky řešení udržitelného rozvoje a regenerace na příkladech evropských měst.

·        Památky na prodej - workshop pro představitele měst a obcí, které mají v majetku historické nebo památkově chráněné nemovitosti, poskytne návody jak postupovat, financování, pohled památkářů, rady architektů a konzultačních firem.

·        Bezpečnost dětských hřišť - odborný seminář pro představitele měst a obcí, školské úřady a výrobce/prodejce dětských hřišť a jejich vybavení zaměřený na změny v platné legislativní normě týkající se dětských hřišť a jejich povrchů. Součástí přednášky budou praktické zkušenosti s výstavbou nových hřišť a prezentace firem z oboru. 

·        Praktické ukázky protipovodňových opatření ve speciálně upraveném bazénu.

·        Unikátní přehlídka aktuálních investičních příležitostí všech krajů ČR, je doplněná o historicky největší účast slovenských regionů, Polska, Ukrajiny a Běloruska. Tyto nabídky jsou shrnuty v Katalogu investičních příležitostí.

·        Současně se koná komplex Stavebních veletrhů Brno 2009 – největší veletržní akce v oboru stavebnictví ve střední a východní Evropě

·        Poradenské centrum Ministerstva pro místní rozvoj na téma financování

·        Vše o dotacích „Zelená úspora“ od Státního fondu životního prostředí

 

URBIS INVEST ve spojení s komplexem Stavebních veletrhů Brno 2009 je jedinečnou příležitostí k získání aktuálních informací a navázání důležitých kontaktů z ČR a dalších zemí střední a východní Evropy.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky