Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj představil svou nabídku turistických a volnočasových možností na zahraničních veletrzích

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 02. 2016 13:42

Sdílet článek

Reisemarkt Dresden je druhým největším veletrhem cestovního ruchu ve východním Německu,  ITF Slovakiatour Bratislava je největším veletrhem cestovního ruchu na Slovensku. Na obou veletrzích, které se uskutečnily koncem ledna, nechyběl se svou nabídkou turistických a volnočasových možností tradičně ani Liberecký kraj.

Liberecký kraj na veletrhy vyrazil v rámci výstavní expozice České centrály cestovního ruchu, agentury CzechTourism. Prezentovány byly možnosti našeho kraje v zimní i nadcházející letní sezóně. „Němečtí návštěvníci se zajímali zejména o rozhledny, hrady a zámky, kterých máme v našem regionu opravdu mnoho. Ocenili i lázeňskou nabídku, a protože má náš kraj oprávněně pověst sportovního regionu, ptali se samozřejmě i na možnosti sjezdového a běžeckého lyžování. Našim slovenským sousedům se zase zalíbila nabídka letní turistiky, cyklistických map a map pro pěší turistiku,“ říká statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová, která má cestovní ruch ve svém resortu s tím, že návštěvníci obou zemí často náš region vyhledávají.

Dalším veletrhem, kam oddělení cestovního ruchu zavítá, bude prestižní veletrh Holiday World. Na pražském holešovickém výstavišti se uskuteční od 18. do 21. února.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky