Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj prezentoval své investiční příležitosti na veletrhu URBIS INVEST 2009

Ing. Vrzáčková Petra

  • 30. 04. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:7974|autor:Ing. Vrzáčková Petra|email:petra.vrzackova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 578|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj se svými spoluvystavovateli se v letošním roce prezentoval na mezinárodním veletrhu investic, financí, realit a technologií pro města a obce, který se konal 21.-25. dubna na brněnském výstavišti. Veletrh URBIS INVEST ve spojení s komplexem Stavebních veletrhů Brno 2009 nabídl zajímavou příležitost k představení investičních a rozvojových projektů a k navázání důležitých kontaktů.

 

„Průlomovou dohodu zde uzavřeli hejtmani s představiteli největších finančních ústavů v ČR. Asociace krajů se s bankami dohodla na řešení problémů krajů a obcí s čerpáním peněz z evropských dotací a získávání úvěrů od bank,“ uvedl RNDr. Vít Příkaský, náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

 

Zástupci Libereckého kraje zde mimo jiné představili nový katalog lokalit typu brownfields. V tomto katalogu lze nalézt nejen typové lokality, ale i přehled dotačních titulů, ze kterých lze čerpat prostředky na jejich revitalizaci. „Velice nás těšil zájem návštěvníků veletrhu o tuto publikaci a věřím, že jsme zde zaujali i potenciální investory,“ uvedl dále RNDr. Vít Příkaský. Liberecký kraj na veletrhu dále informoval například o databázi brownfields, představil publikaci o úspěšných přeshraničních projektech, o evropských zdrojích pro financování projektů v Libereckém kraji atd.

 

Město Nový Bor, které se zde prezentovalo také jako město skla, zde představilo nejen své průmyslové zóny, brownfieldy a lokality pro vybudování rodinných domů, ale i práci novoborských sklářů.  Město Semily představilo širokou škálu investičních příležitostí – nabídku brownfieldů, lokalit pro výstavbu bytových domů i objektů pro podnikání. Město Ralsko prezentovalo především svoji průmyslovou zónu Ralsko-Kuřivody. Společnost Investorsko inženýrská, jejíž hlavní činností jsou developerské projekty územních celků velkého rozsahu a inženýrské činnosti ve výstavbě, představila především realizované průmyslové zóny a své nové projekty v podobě bytové výstavby rodinných domů a viladomů.

 

Z veletržního průzkumu vyplynulo, že s návštěvou veletrhu bylo spokojeno 78 % návštěvníků, kteří nejvíce oceňovali vysokou úroveň vystavených exponátů a odbornou úroveň veletrhu. O mezinárodním významu tohoto veletržního projektu svědčí také fakt, že na veletrhu URBIS INVEST byla letos historicky největší účast regionů ze Slovenska a Polska.

Veltrh Urbis Invest 2009
 

Veletrh Urbis Invest 2009
 

Veletrh Urbis Invest 2009
 

 
 







Veletrh Urbis Invest 2009
 

Veletrh Urbis Invest 2009
 

 Veletrh Urbis Invest 2009

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky