Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj přidává další autobusové spoje mezi Hrádkem n. N. a Libercem

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 03. 2012 16:39

Sdílet článek

 

Od 4. března 2012 došlo k dalším úpravám jízdních řádů autobusových linek na Hrádecku. Společnost KORID LK tímto plní dohody se zastupiteli města Hrádek nad Nisou a reaguje na podněty jednotlivých cestujících.

Zavedením nového přímého spoje z Hrádku do Liberce a úpravami v jízdních řádech chceme především vyhovět cestujícím, od kterých jsme dostali několik podnětů. K těmto změnám jsme dospěli po vzájemné dohodě s představiteli města Hrádek nad Nisou a jeho místních částí,“ říká náměstek hejtmana LK pro dopravuMartin Sepp (ČSSD).

            Pro občany Hrádku nad Nisou a jeho místních částí jsou podle něj nejdůležitější změny na lince 073, kdy došlo jednak k posunu polohy dopoledního spoje č. 5 z Hrádku přes Václavice do Chrastavy o cca 35 min. dříve – nově tedy odjede z Hrádku již krátce před osmou. Autobus poté bude pokračovat přímo do Liberce tak, aby zajistil požadované spojení bez přestupu pro osoby s omezenou možností pohybu (starší občané, matky s kočárky) před 9. hodinou dopoledne. V opačném směru bude obdobným způsobem veden spoj s odjezdem v 11:25 hod. z autobusového nádraží v Liberci, stejný autobus bude z Chrastavy pokračovat ve 12.00 hod. přes Václavice do Hrádku nad Nisou.

            „Městu Hrádek nad Nisou bylo rovněž vyhověno v dlouhodobém požadavku na vedení „školního“ spoje od Chrastavy a Václavic přes místní část Donín, kde se nachází jedna z hrádeckých základních škol,“ zdůraznil náměstek.

            V zájmu spolehlivého fungování návazností spojů v Chrastavě jsou uspíšeny odjezdy velké části spojů linky 070 mezi Libercem a Chrastavou – ty tak budou odjíždět z autobusového nádraží v Liberci až o 8 minut dříve, ze zastávky Moskevská pak o 5 minut dříve. V opačném směru z Chrastavy do Liberce bude většina autobusů odjíždět naopak o 5 minut později. To znamená, že pokud dojde z nějakých důvodů ke zpoždění spoje, například kvůli dopravním zácpám v Liberci, nemělo by docházet k ujíždění navazujících spojů.

            Jízdní doba po Liberci bude o několik minut prodloužena především proto, že v centru města stále častěji dochází k dopravním zácpám a autobusy zde nabírají zpoždění. Je nutné zdůraznit, že dopravní situace se liší den ode dne a je tedy velmi těžké až nemožné vytvořit jízdní řád tak, aby jím určená jízdní doba vždy odpovídala realitě, proto se může stát, že v některých dnech budou autobusy naopak čekat na čas odjezdu, i když už všichni cestující budou odbaveni.

            K dílčím úpravám došlo i na lince 074 vedené z Liberce a Chrastavy přes Bílý Kostel do Hrádku n. Nisou, kde byl například obnoven první ranní spoj z Bílého Kostela s odjezdem ve 4.25 do Chrastavy, odkud týž autobus pokračuje po lince 070 do Liberce.

            Na lince 275 z Hrádku n. Nisou přes Horní Sedlo do Rynoltic je posunut odjezd odpoledních spojů až na 17. hod., díky tomu je možný přestup od spěšných vlaků z Liberce i Žitavy a Drážďan.

            „V nejbližších měsících se předpokládají ještě určité úpravy i na lince 689 do průmyslové zóny jih, kde ale schválení změn podléhá Ministerstvu dopravy ČR a vyjádření polských partnerů, proto je nebylo možno provést nyní,“ upozornil Martin Sepp.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky