Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj rozvíjí inovace, ale stále zachovává tradice

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 12. 03. 2024 09:10
  • Rozvoj

Sdílet článek

Do Libereckého kraje zamířili na svých společných cestách zástupci agentury CzechInvest a ministerstva průmyslu a obchodu. Cílem jejich výpravy bylo zjistit, jak si kraj vede v naplňování  Regionální strategie pro inteligentní specializaci – RIS3 strategie.

Na krajském úřadu přivítali zástupci RIS3 týmu kolegy z národní úrovně. „V rámci prohloubení spolupráce a komunikace mezi národní a krajskou úrovní se organizují společná pracovní setkání v krajích,“ vysvětlila Jana Fišerová z odboru digitální ekonomiky a chytré specializace ministerstva průmyslu a obchodu. Spolu s kolegy z Agentury CzechInvest začali svá setkání v krajích právě v Liberci. Témata setkání se týkala především naplňování RIS3 strategie a mezinárodní spolupráce. Tomu se věnují zaměstnanci Agentury regionálního rozvoje spolu s kolegy z Krajského úřadu Libereckého kraje.

 „Jsme si vědomi toho, že  naplňování Strategie pro inteligentní specializaci, zejména v oblastech vědy, výzkumu a inovací přispěje k rozvoji budoucí ekonomické prosperity našeho regionu,“ sdělil Jiří Ulvr, člen rady Libereckého kraje, resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

 Mezi současné aktivity pro veřejnost, které mají za cíl posilovat inovační prostředí v Libereckém kraji, patří soutěž Ideathon. Týmy studentů středních škol a Technické univerzity v Liberci poměří své síly už v dubnu. To ale není vše. Vize budoucnosti pro širokou veřejnost nastíní již třináctá liberecká PechaKucha Night.

Kromě prezentace současných aktivit byla součástí setkání i návštěva podnikatelského inkubátoru Lipo.ink a chytré dílny iQFABLAB. V oblasti digitalizace pak vedou aktivity Evropského digitálního inovačního HUBu a Datový portál Libereckého kraje. Kromě inovací a technologií zaujaly i aktivity Křišťálového údolí. Agentura podporuje pozici Libereckého kraje na poli cestovního ruchu a sklářství, bižuterie a šperkařství.

„Od libereckého týmu zazněly praktické informace, kde jejich součástí byly velmi ceněné best practice. Veškeré poznatky a informace budou pečlivě propsány do metodik projektu Systémová podpora implementace a řízení Národní RIS3 strategie 2023+. Jedná se především o metodiku developmentu misí a metodiku překonávání bariér mezi veřejnou, akademickou a podnikatelskou sférou. Po dokončení budou metodiky plně k dispozici krajům. Ještě jednou děkujeme  za vstřícné přijetí a bohatou komunikaci a spolupráci RIS3 týmu Libereckého kraje,“ dodala Jana Fišerová.

„Naší ambicí je neustále zlepšovat konkurenceschopnost regionálních podniků. Realizace cílů a opatření definovaných v Regionální strategii pro inteligentní specializaci pro období 2023+ nám k tomu mohou pomoci.” uzavřel Jiří Ulvr.

smart akcelerátor arr

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky