Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj schválil klíčový dokument pro podporu podnikatelského prostředí a inovací v regionu 

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 03. 2024 17:36

Sdílet článek

Na 24. zasedání Rady pro vědu, vývoj a inovace v Libereckém kraji (RVVI LK) byla schválena aktualizace RIS3 strategie zaměřené na podporu inovací především v podnikatelském a veřejném sektoru. Následně ji projednali a schválili členové Rady i Zastupitelstva Libereckého kraje.  

RIS3 strategie je nástroj, který pomáhá identifikovat a posilovat klíčové oblasti průmyslu v Libereckém regionu, na kterém se podíleli odborníci z akademické i podnikatelské sféry. 

Součástí všech jednání byla živá diskuse o strategických projektech, které Liberecký kraj společně se svou Agenturou regionálního rozvoje v minulých letech realizovali nebo které momentálně připravují.  

Pomocí této strategie jsou efektivně zaměřeny finanční prostředky na výzkum a vývoj do prioritně sledovaných oblastí průmyslu. Jejím stěžejním nástrojem je projekt Smart Akcelerátor Libereckého kraje III, díky kterému do regionu v letech 2023 až 2026 přiteče z evropských fondů zhruba 53,9 milionu korun na podporu znalostní ekonomiky, vědy, výzkumu a na zvýšení místního inovačního potenciálu. Kraj tuto částku dále navýší o dalších 9,5 milionu ze svého rozpočtu.  

„Žijeme v době, kdy jediným ukazatelem je změna. V takové situaci je nezbytné, aby také samospráva podpořila tyto aktivity podnikatelů a jednotlivců posouvající region k vyšší konkurenceschopnosti a prosperitě,“ zdůrazňuje Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. 

Liberecký kraj tak vysílá jasný signál, že hodlá podporovat všechny, kteří sledují globální trendy, přinášejí inovace do kraje nebo se dokonce podílejí na jejich vytváření. 

S dokumentem se mohou zájemci seznámit zde

další ze 1561561560561651 log :(

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky