Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se podílel na Saských vánočních trzích v Bruselu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 12. 2018 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Podobně jako v minulých letech i letos proběhly na konci listopadu v Bruselu Krušnohorské vánoční trhy. Akce s dlouholetou tradicí se těší velkému zájmu u veřejnosti. Svobodný stát Sasko i letos oslovil Liberecký kraj s nabídkou se trhů účastnit. Kraj reprezentoval na trzích vratislavický pivovar Konrád, po jehož kvalitním pivu je v Bruselu velká poptávka. Akce se tradičně účastní i Dolnoslezské vojvodství.

Slavnostní zahájení trhů proběhlo ve středu 21. listopadu za účasti více než 200 významných hostů z bruselských institucí. Trhy slavnostně zahájil saský ministr životního prostředí a zemědělství Thomas Schmidt spolu se zástupcem Libereckého kraje při Evropské unii Pavlem Brandou a zástupkyní maršálkovského úřadu Dolnoslezského vojvodství.

„Společně jsme symbolicky nakrojili tradiční vánoční štolu. Jsem rád, že se Liberecký kraj mohl trhů účastnit. Podobné akce jsou jedním z mnoha příkladu dobré zahraniční spolupráce,“ uzavřel Pavel Branda.   

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky