Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj se prezentoval v Bruselu

19. 04. 2004
[id:1807|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Dne 14. dubna se uskutečnila v Bruselu v prostorách Scotland House úvodní prezentace Libereckého kraje. „Hlavním cílem této akce bylo upozornit Evropu na to, že existujeme, že máme co nabídnou a že nepřicházíme do Evropy pouze s otevřenou dlaní. Liberecký kraj jsme v úvodu představili v osmiminutovém videu, kde jsme se snažili zachytit především dominanty kraje, turistická místa, významné akce pořádané na území kraje a rovněž jsme kladli důraz na tradici jako například výrobu skla atd.“, řekl hejtman Pavel Pavlík. Programové dokumenty a pilotní projekty kraje, jako Centrum vzdělanosti či Regiotram Nisa, představil člen rady kraje František Gábor a Krajskou hospodářskou komoru, její aktivity a cíle, prezentoval předseda komory Jiří Urban.

Prezentace byla určená pro zástupce evropských institucí a zástupce regionálních zastoupení působících v Bruselu. Mezi významné hosty patřili velvyslanec ČR v Bruselu Jiří Havlík, ředitel Scotland House Donald MacInnes a především velvyslanec a vedoucí Stálé mise ČR při Evropských společenstvích Pavel Telička, který ve svém projevu upozornil na to, že Liberecký kraj, který má dobrou geografickou polohu, dobře zná, ví, že má co nabídnout a že do Evropy už patří. Na prezentaci přišlo více jak sto hostů, kteří si mimo jiné prohlídli i díla studentů dvou uměleckoprůmyslových škol - Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Železný Brod a Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy Jablonec nad Nisou. V těchto školách byly vyrobeny i dárky, které dostali všichni hosté. Do dárkových balení jim tedy byla přibalena pamětní medaile a těžítko z hutního skla. Na závěr prezentace proběhla ochutnávka Svijanského piva.

Touto akcí ale působení Libereckého kraje v Bruselu nekončí. Čtyři dny v měsíci máme k dispozici ve Scotland House pronajatou kancelář, která poslouží k navázání kontaktů jak zástupcům Libereckého kraje, tak ale i všem starostům obcí našeho kraje“, uzavřel hejtman Pavel Pavlík.  

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320