Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj se prezentuje také za oceánem

08. 03. 2018

Už patnáct let mohou americké domácnosti pravidelně sledovat televizní pořad o České republice, a to díky Czech-American TV. Jedná se o jedinečný pořad, který propaguje regiony a kulturní dědictví naší země. Každý týden sleduje toto veřejné nekomerční vysílání přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků pomocí internetu na celém světě.

Cílem je rozšíření povědomí o České republice, regionech, památkách a kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které doprovází anglický výklad. Mimo reportáže o regionech a zajímavých místech se některé díly věnují českému folkloru, vaření typických českých pokrmů a kurzům českého jazyka. „Jednou z oblastí, kterou vysílání prezentuje, je i náš region, a to Českolipsko, Ještěd a Jizerské hory. Hledáme nejrůznější způsoby, jak dát o našem kraji vědět. Sice víme ze statistik, že návštěvníci kraje jsou většinou z okolních zemí, ale považujeme za důležitou prezentaci i ve vzdálených regionech,“ komentuje vysílání internetové televize Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Dokumenty vznikají za pomoci krajských úřadů, které využívají příležitosti zviditelnit svůj region v zahraničí. Za touto iniciativou stojí pan John Honner, zakladatel Czech-American TV, americký producent českého původu. Svými pořady se snaží zviditelnit Českou republiku v zámoří.

http://www.catvusa.com/broadcast/liberec_region_ceskolipsko_jested_jizera/

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624