Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se zúčastní veletrhu cestovního ruchu v Utrechtu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 01. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Ve dnech 10. až 13. ledna 2019 se koná veletrh Vakantiebeurs Utrecht, který patří mezi největší výstavu cestovního ruchu v Nizozemí. Svoji expozici zde představí i Liberecký kraj. Zajistila ji Centrála cestovního ruchu CzechTourism. Liberecký kraj bude prezentovat například turistický region Český ráj či Krkonoše.

Veletrh Vakantiebeurs Utrecht patří mezi největší události cestovního ruchu v Nizozemí a je vhodný i pro regionální prezentaci. Zaměří se hlavně na caravaning a camping, ale i aktivní outdoor aktivity, jako je cyklistika či turistika. Zájem návštěvníků je i o architektonické památky, kulturu, relaxaci a wellness.

V roce 2020 bude veletrh slavit již 50. ročník, a tak se již letos začne měnit nejen pro návštěvníky, ale i pro vystavovatele. Na příští rok je připravena řada novinek, jako je například jednodenní kongres. Chystá se také změna harmonogramu. První den veletrhu bude vyčleněn odborníkům v oblasti cestovního ruchu. Od čtvrtka do neděle pak výstava přivítá návštěvníky z řad veřejnosti.

„Liberecký kraj se snaží prezentovat zejména v místech, kde je vysoká návštěvnost a zájem o cestovní ruch. Opakovaně si můžeme potvrdit, že Holandsko takovou zemí určitě je,“ řekla Květa Vinklátová, členka rady kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Liberecký kraj se účastní veletrhu pravidelně, protože holandští návštěvníci tvoří čtvrtou největší skupinu zahraničních návštěvníků v kraji. Na svém stánku nabídne návštěvníkům tipy na výlety, zimní i letní mapy turistických regionů, katalogy turistických cílů, ale i informace o webových turistických stránkách Libereckého kraje na portálu www.liberecky-kraj.cz, které mají novou grafiku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky