Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj si připomene tragické povodně v roce 2010

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 08. 2012 17:30

Sdílet článek

 

Krizový štáb, Rada Libereckého kraje a pracovníci úřadu, kteří se aktivně podíleli na řešení okamžitých i následných problémů spojených s povodněmi roku 2010 v našem kraji se opět sejdou v úterý 7. srpna ve 12 hodin ve vestibulu Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci na pietním setkání.

„Velké setkání všech složek zasahujících během povodní před dvěma lety v Libereckém kraji jsme uskutečnili minulý rok. Bylo potřeba, aby se lidé opět sešli, sdělili si své pocity, vzájemně sdíleli nepříjemné zážitky a srovnali si v sobě bolesti, které po celý rok nesli,“ říká hejtman Stanislav Eichler, který vedl během povodní 2010 krizový štáb.

Letošní pietou, dva roky po povodních, si zástupci kraje opět připomenou neštěstí, které potkalo Liberecký kraj v podobě živelní pohromy, jež si vyžádala pět lidských životů a škody na majetku v řádu osmi miliard korun.

„Srpnovou povodeň z roku 2010 máme všichni stále v živé paměti,“ řekl hejtman, „i přes velké fyzické a psychické napětí prokázali lidé, kteří potřebovali okamžitou pomoc, sílu a chuť začít znovu, a to i díky solidárnosti občanů nejen z našeho kraje, ale i z celé České republiky, a za to bych chtěl znovu všem vyjádřit velký dík,“ doplňuje hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky